Це печиво з начинкою із волоських горіхів та мигдалю добре зберігається і не черствіє майже місяць. А готується дуже просто. Тільки потрібно трохи часу і терпіння , щоб зробити візерунки на печиві. Хоча весь процес можна спростити і зробити його просто круглим. Але воно вже не буде таким святковим та гарним.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти для печива:
Для тіста:
- борошно – 350 г
- вершкове масло – 150 г
- сіль – щіпка
- розпушувач – 1/3 ч. л.
- молоко – 1 ст. л.
- сметана – 100 г
- яєчний жовток – 1 шт.
Для начинки:
- мигдаль – 75 г
- волоські горіхи – 75 г
- цукор – 3 ст. л.
- вершкове масло – 20 г
- абрикосовий джем – 2 ст. л.
- мед з окропом – для просочення
Як готувати печиво з начинкою із волоських горіхів та мигдалю:
До просіяного борошна додаємо розм’якшене масло і замішуємо руками. Отримуємо розсипчасту борошняну крихту. Додаємо в крихту сіль, розпушувач, молоко, сметану, жовток і перемішуємо за допомогою лопатки, щоб поєднати інгредієнти між собою. Потім переходимо на заміс руками.
Отримуємо м’яке, еластичне тісто, що не липне до рук. Готове тісто загортаємо в пакет та відправляємо у холодильник на 30 хвилин.
ЩЕ ПЕЧИВО: ❤ Смачне печиво “Квітка” зі сливовим джемом
Відправляємо волоські горіхи та мигдаль у чашу блендера і перемелюємо до стану крихти. Декілька мигдальних горішків залишаємо цілими для прикраси. До крихти додаємо цукор і розм’якшене масло і перемішуємо.
Додаємо в горіхову масу джем, а потім відправляємо начинку в чашу блендера буквально на 15-20 секунд. На виході отримуємо пластичну масу, що практично не липне до рук. З маси формуємо кульки.
Розкочуємо тісто тонким пластом, потім беремо круглу форму з хвилястим краєм та вирізаємо заготовки для печива. Залишки тіста збираємо в колобок і знову розкочуємо. Коли всі заготовки будуть зроблені, збираємо їх у сендвічі. Розминаємо горіхові колобки до стану млинця потрібного діаметру і кладемо між 2 шарами тіста.
За допомогою пінцету робимо защІпи на верхньому шарі тіста, по суті, імітуємо прожилки на квітці. Ближче до краю робимо невелике заглиблення і кладемо в нього мигдальний горішок, защипуємо і завертаємо краї, щоб до кінця сформувати квітку. У місці защІпу також робимо декор за допомогою пінцету.
Готове печиво перекладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
ЩЕ ПЕЧИВО: ❤ Пісочне печиво з арахісом. Недорого, швидко, просто і дуже смачно
Розчиняємо в окропі 1 ложку меду. Сиропом, що вийшов, змащуємо зверху готове печиво. Після повного остигання подаємо до столу