Неймовірно смачне печиво з начинкою із волоських горіхів та мигдалю

Хочете знати, яка вона смакує східна казка? Приготуйте це печиво з начинкою із волоських горіхів та мигдалю і все зрозумієте. Неймовірно ніжне, запаморочливо ароматне і незабутньо смачне. Справжнє східне чаклунство , до того ж привабливе зовні, стане улюбленими ласощами для домашнього чаювання. Приготувати його можна і для святкового столу.

Це печиво з начинкою із волоських горіхів та мигдалю добре зберігається і не черствіє майже місяць. А готується дуже просто. Тільки потрібно трохи часу і терпіння , щоб зробити  візерунки на печиві. Хоча весь процес можна спростити і зробити його просто круглим. Але воно вже не буде таким святковим та гарним.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти для печива:

Для тіста:

  • борошно – 350 г
  • вершкове масло – 150 г
  • сіль – щіпка
  • розпушувач – 1/3 ч. л.
  • молоко – 1 ст. л.
  • сметана – 100 г
  • яєчний жовток – 1 шт.

Для начинки:

  • мигдаль – 75 г
  • волоські горіхи – 75 г
  • цукор – 3 ст. л.
  • вершкове масло – 20 г
  • абрикосовий джем – 2 ст. л.
  • мед з окропом – для просочення

Як готувати печиво з начинкою із волоських горіхів та мигдалю:

До просіяного борошна додаємо розм’якшене масло і замішуємо руками. Отримуємо розсипчасту борошняну крихту. Додаємо в крихту сіль, розпушувач, молоко, сметану, жовток і перемішуємо за допомогою лопатки, щоб поєднати інгредієнти між собою. Потім переходимо на заміс руками.

Отримуємо м’яке, еластичне тісто, що не липне до рук. Готове тісто загортаємо в пакет та відправляємо у холодильник на 30 хвилин.

ЩЕ ПЕЧИВО: ❤ Смачне печиво “Квітка” зі сливовим джемом

Відправляємо волоські горіхи та мигдаль у чашу блендера і перемелюємо до стану крихти. Декілька мигдальних горішків залишаємо цілими для прикраси. До крихти додаємо цукор і розм’якшене масло і перемішуємо.

Додаємо в горіхову масу джем, а потім відправляємо начинку в чашу блендера буквально на 15-20 секунд. На виході отримуємо пластичну масу, що практично не липне до рук. З маси формуємо кульки.

Розкочуємо тісто тонким пластом, потім беремо круглу форму з хвилястим краєм та вирізаємо заготовки для печива. Залишки тіста збираємо в колобок і знову розкочуємо. Коли всі заготовки будуть зроблені, збираємо їх у сендвічі. Розминаємо горіхові колобки до стану млинця потрібного діаметру і кладемо між 2 шарами тіста.

За допомогою пінцету робимо защІпи на верхньому шарі тіста, по суті, імітуємо прожилки на квітці. Ближче до краю робимо невелике заглиблення і кладемо в нього мигдальний горішок, защипуємо і завертаємо краї, щоб до кінця сформувати квітку. У місці защІпу також робимо декор за допомогою пінцету.

Готове печиво перекладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

ЩЕ ПЕЧИВО: ❤ Пісочне печиво   з арахісом. Недорого, швидко, просто і дуже смачно

Розчиняємо в окропі 1 ложку меду. Сиропом, що вийшов, змащуємо зверху готове печиво. Після повного остигання подаємо до столу

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Неймовірно смачне печиво з начинкою із волоських горіхів та мигдалю
Запечена консервована грудинка. Просто укладаю сало в банки та запікаю в духовці