Цибульники – додаємо манку в цибулю і через 10 хвилин котлети готові

 Цибульники  – традиційні українські цибульні оладки. Своїми цибульниками особливо славиться місто Львів. При правильній обробці цибульні котлети зовсім втрачають властиву луку гіркоту. Варто тільки додати до подрібненого овочу звичайної манки і спецій, як з нього вже виходить ситне і насичене блюдо. М’яса не потрібно ні грама: гості все одно візьмуть такі котлети за м’ясні.

Готувати цибульники дуже просто. Рецепт схожий на готування інших овочевих оладок. При цьому гіркота цибулі в луковичках нейтралізується за рахунок теплової обробки, залишається лише легка пікантність. Подають луковички зі свіжою сметаною або як закуска до борщу. Вони виходять м’якими, ніжними та дуже смачними.

Інгредієнти:

  • 3 цибулини,
  • 2 яйця,
  • 6 столових ложок манки,
  • сіль,
  • перець,
  • кінза,
  • паприка
  • рослинне масло для смаження.

Як готувати цибульники:

Цибулю дрібно шаткуємо і перекладаємо в глибоку миску. Туди ж видавлюємо зубчик часнику, пересипаємо шість столових ложок манки, перемішуємо.


В окремій мисці збиваємо 2 яйця і сіль. Отриману суміш виливаємо до цибулі і знову перемішуємо.


Затягуємо плівкою, залишаємо на 15 хвилин. Потім прибираємо плівку, додаємо до суміші копчену паприку та перець.

Ще раз перемішуємо і нам залишилося тільки порційно обсмажити цибульні котлети на розжареній олії.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Цибульний пиріг «Противірусний» на сковороді – дешевий, простий, але дуже смачний

При бажанні цибульники можна протушкувати в томатному соці 3 хвилини. Вони будуть не такі хрумкі, але будуть мати другий смак.

Смачного вам!

Оцініть статтю
( 4 оцінки, середнє 4.25 з 5 )
Світ рецептів
Цибульники – додаємо манку в цибулю і через 10 хвилин котлети готові
Тертий шоколадний пиріг із чорносливом фаршированим горіхами