Люля-кебаб – це кавказька котлета , яку традиційно смажать на вугіллі. Приготувати люля-кебаб в домашніх умовах можна і без вугілля, тут нас виручить духовка. Навіть приготований у духовці, люля-кебаб відрізняється своїм смаком і ароматом від звичайних котлет. З бараниною та курдюком у нас в країні проблема, але ми ж українці, тому сміливо добавляємо свинячий жир та смакуємо. Теж саме робимо з фаршем – він може бути з телятини або змішаний зі жирненькою свининою.
Підпишись на Країна Рецептів в Telegram
Інгредієнти:
- Фарш 800 гр
- 5 зубчиків часнику
- Цибуля 160 г
- Приправа для шашлику 2 ч.л
- Чорний молотий перець 1/3 ч.л
- Сіль 2 ч.л
- Яйце – 1шт
- Хліб 80 гр
- Баранячий або свинячий жир 200 гр
Як приготувати люля-кебаб в духовці:
Телятину нарізати на невеликі шматочки. Цибулю почистити, промити проточною водою і нарізати на невеликі шматочки. М’ясо, цибуля та баранячий або свинячий жир прокрутити через м’ясорубку. Також перекрутити хліб та часник.
Отже, м’ясо прокрутили, тепер творитимемо фарш для люля-кебабу. Для цього складаємо прокручене м’ясо у глибоку миску. Додаємо до нього всі спеції . Вбиваємо яйце. Починаємо вимішувати фарш. Робимо це дуже ретельно.
ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Як я готую найсоковитіші котлети: нічого не потрібно смажити і ніяких жирних бризок на плиті
Вимішуємо руками, щоб вийшла однорідна, гладка маса. Збираємо фарш в кулю і злегка відбиваємо його на дно миски. Можна розділити фарш на частини і потім взяти частину фаршу в одну руку, а іншою рукою поплескувати по ньому. Ця маніпуляція видаляє зайве повітря, фарш стає еластичним.
Розділимо фарш на порційні кульки. Нанизуємо кульку на шпажку, формуємо кебаб, щільно притискаючи до шпажки.
У жароміцному посуді застилаємо пергаментом дно і викладаємо на нього наші кебаби. Запікаємо в духовці за температури 180 градусів 40 хвилин.
Приготовлений у домашніх умовах у духовці люля-кебаб готовий до вживання.
Готуємо цибулю до м’яса (за бажанням). Тонко нарізаємо цибулю, промиваємо, додаємо кріп, перець мелений щіпка, паприка 1/2 ч.л, оцет 6% – 2 ч.л і добре змішуємо. Люляки можна подавати на тарілці разом зі шпажками або вийняти їх та скласти на велику тацю.
Прикрасимо наш люля-кебаб і красиво подаємо!
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Самса-шашлик на тІсті кефіру в духовці
Так, схід – справа не лише тонка, а й смачна. Вдалих вам люля-кебаб та скорої Перемоги ❤