Шоколадний торт з малиновим мусом у мене вийшов настільки ніжним і повітряним, що буквально танув у роті як “хмаринка” Мої дегустатори змели торт дочиста буквально за один прийом. М’який і соковитий бісквіт з мусовими прошарками, схожим на морозиво. Легка кислинка малини чудово поєднується з шоколадом, тортик легкий і смачний. Дуже смачно!
Малину для мусу можна використовувати свіжу та заморожену. А ось на декор заморозка не піде. Тому тут або потрапляти в сезон, або вигадувати інші варіанти прикрашання торта.
Країна Рецептів
у Telegram
Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт на діаметр 18 см:
- Яйця кат. С0 – 2 шт
- Цукровий пісок – 150 гр
- Молоко – 50 мл
- Рослинна олія – 25 гр
- Борошно пшеничне в/г – 110 гр
- Какао-порошок – 25 гр
- Розпушувач – 5 гр
- Окріп – 30 мл
Мус малина-йогурт:
- Малина – 250 гр
- Цукор – 100 гр
- Вершки жирністю 33-35 % – 350 мл
- Йогурт – 200 гр
- Білий шоколад – 70 гр
- Желатин – 10 гр + вода – 60 мл
Малинове желе:
- Малина – 150 гр
- Цукровий пісок – 30 гр
- Желатин – 5 гр + 30 мл води
Як приготувати шоколадний торт з малиновим мусом :
Яйця збиваємо з цукром до пишної світлої маси. Вливаємо молоко, промішуємо.
Далі підмішуємо соняшникову олію без запаху. В окремому посуді з’єднуємо борошно, какао та порошок для випічки. Просіюємо в рідку частину, вимішуємо лопаткою до об’єднання.
ЩЕ ТОРТ: ❤ Шоколадний торт з вишневим компоте, шоколадним кремом та мигдалем в карамелі
Вливаємо крутий окріп, розмішуємо. Виливаємо в кільце діаметром 18 см із затягнутим дном фольгою, якщо форма, то на дно постелити пергамент. Випікаємо, обов’язково у вже прогрітій до 180 градусів духовці, приблизно 40 хвилин.
Готовність визначте дерев’яною лучинкою, вона має вийти сухою. Ну а далі, дати охолонути, потім бажано загорнути в плівку і витримати в холоді від 6 годин. Після розрізати на 3 коржі. Желатин залити вказаною кількістю води, відкласти для набухання. Потім розпустити його в мікрохвильовій печі або на водяній бані до рідкого стану.
У сотейнику збираємо малину (свіжу або заморожену) і 50 гр цукрового піску. Доводимо до закипання, проварюємо дві хвилинки. Шоколад дрібно рубаємо або насипаємо в миску калети, до нього перетираємо через сито гарячу малинку, щоб позбутися кісточок. Відразу перемішуємо до повного розчинення шоколаду.
Вливаємо сюди розтоплений желатин, промішуємо. Холодні жирні вершки збиваємо з рештою 50 гр цукру до м’яких піків. Вводимо йогурт, пробиваємо міксером.
Об’єднуємо вершкову і ягідну заготовки. Ділимо мус на три однакові частини. Збираємо торт у роз’ємному кільці простеливши його ацетатною стрічкою або пергаментним папером (щоб боки вийшли рівні). Кожен бісквіт слід просочити цукровим сиропом (закип’ятити 150 мл води + 60 гр цукру і охолодити).
Корж, просочення, мусовий шар і все повторюємо. Прибираємо тортик застигати в холодильник мінімум на 2 години. Для желе желатин замочуємо у воді, залишаємо набухати. У каструльці проварюємо ягоду з цукром близько хвилини. Додаємо желатинову кашку, розмішуємо до рівномірної консистенції. Остуджуємо і заливаємо на верх тортика.
Відправляємо в холод до остаточної стабілізації на 6 годин. Виходить шикарний шоколадно-малиновий торт, супер ніжний, просочений і шалено красивий навіть без прикраси.
ЩЕ ТОРТИК: ❤ Бісквітний шоколадний торт на каві з шоколадним сирним кремом
Приємного апетиту і гарного настрою! ❤