Шоколадний торт з малиновим мусом із вершків та йогурту схожим на морозиво

Неймовірна ніжність, обов'язково спробуйте цей дуже смачний шоколадний торт з малиновим мусом! Він виходить дуже високий, тож, відрізавши собі невеличкий шматочок, ви зможете насолодитися приємним солодко-шоколадним смаком, що відтіняється легкою ягідною кислинкою. Несолодкий чай або міцна кава і насолода гарантована.

Шоколадний торт з малиновим мусом у мене вийшов настільки ніжним і повітряним, що буквально танув у роті як “хмаринка” Мої дегустатори змели торт дочиста буквально за один прийом. М’який і соковитий бісквіт з мусовими прошарками, схожим на морозиво. Легка кислинка малини чудово поєднується з шоколадом, тортик легкий і смачний. Дуже смачно!

Малину для мусу можна використовувати свіжу та заморожену. А ось на декор заморозка не піде. Тому тут або потрапляти в сезон, або вигадувати інші варіанти прикрашання торта.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

Шоколадний бісквіт на діаметр 18 см:

  • Яйця кат. С0 – 2 шт
  • Цукровий пісок – 150 гр
  • Молоко – 50 мл
  • Рослинна олія – 25 гр
  • Борошно пшеничне в/г – 110 гр
  • Какао-порошок – 25 гр
  • Розпушувач – 5 гр
  • Окріп – 30 мл

Мус малина-йогурт:

  • Малина – 250 гр
  • Цукор – 100 гр
  • Вершки жирністю 33-35 % – 350 мл
  • Йогурт – 200 гр
  • Білий шоколад – 70 гр
  • Желатин – 10 гр + вода – 60 мл

Малинове желе:

  • Малина – 150 гр
  • Цукровий пісок – 30 гр
  • Желатин – 5 гр + 30 мл води

Як приготувати шоколадний торт з малиновим мусом :

Яйця збиваємо з цукром до пишної світлої маси. Вливаємо молоко, промішуємо.

Далі підмішуємо соняшникову олію без запаху. В окремому посуді з’єднуємо борошно, какао та порошок для випічки. Просіюємо в рідку частину, вимішуємо лопаткою до об’єднання.

ЩЕ ТОРТ: ❤ Шоколадний торт з вишневим компоте, шоколадним кремом та мигдалем в карамелі

Вливаємо крутий окріп, розмішуємо. Виливаємо в кільце діаметром 18 см із затягнутим дном фольгою, якщо форма, то на дно постелити пергамент. Випікаємо, обов’язково у вже прогрітій до 180 градусів духовці, приблизно 40 хвилин.

Готовність визначте дерев’яною лучинкою, вона має вийти сухою. Ну а далі, дати охолонути, потім бажано загорнути в плівку і витримати в холоді від 6 годин. Після розрізати на 3 коржі. Желатин залити вказаною кількістю води, відкласти для набухання. Потім розпустити його в мікрохвильовій печі або на водяній бані до рідкого стану.

У сотейнику збираємо малину (свіжу або заморожену) і 50 гр цукрового піску. Доводимо до закипання, проварюємо дві хвилинки. Шоколад дрібно рубаємо або насипаємо в миску калети, до нього перетираємо через сито гарячу малинку, щоб позбутися кісточок. Відразу перемішуємо до повного розчинення шоколаду.

Вливаємо сюди розтоплений желатин, промішуємо. Холодні жирні вершки збиваємо з рештою 50 гр цукру до м’яких піків. Вводимо йогурт, пробиваємо міксером.

Об’єднуємо вершкову і ягідну заготовки. Ділимо мус на три однакові частини. Збираємо торт у роз’ємному кільці простеливши його ацетатною стрічкою або пергаментним папером (щоб боки вийшли рівні). Кожен бісквіт слід просочити цукровим сиропом (закип’ятити 150 мл води + 60 гр цукру і охолодити).

Корж, просочення, мусовий шар і все повторюємо. Прибираємо тортик застигати в холодильник мінімум на 2 години. Для желе желатин замочуємо у воді, залишаємо набухати. У каструльці проварюємо ягоду з цукром близько хвилини. Додаємо желатинову кашку, розмішуємо до рівномірної консистенції. Остуджуємо і заливаємо на верх тортика.

Відправляємо в холод до остаточної стабілізації на 6 годин. Виходить шикарний шоколадно-малиновий торт, супер ніжний, просочений і шалено красивий навіть без прикраси.

ЩЕ ТОРТИК: ❤ Бісквітний шоколадний торт на каві з шоколадним сирним кремом

Приємного апетиту і гарного настрою! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Шоколадний торт з малиновим мусом із вершків та йогурту схожим на морозиво
Торт “Ейфорія” – такий смачний, що словами не передати