Такий чудовий м’ясний салат з маринованою цибулею та болгарським перцем дуже доречно готувати на пікнік. А ще він подобається мені тим, що включати його в меню можна в любу пору року. М’ясний салат можна приготувати з приводу: свято, сімейна вечеря або дружні посиденьки. Поєднання свіжих овочів та запеченого м’яса – це завжди смачно, ситно та корисно.
Інгредієнти:
- свинина – 500 г;
- цибуля, солодкий червоний перець – по 1 шт;
- лимон – 2 часточки;
- оцет – 1-2 ст.л;
- сіль, перець, зелень.
Як готувати м’ясний салат з маринованою цибулею:
Готуємо всі інгредієнти до салату. Лимон дуже добре промиваємо під водою, можна навіть з щіточкою.
Ріжемо 2 часточки і їх нарізаємо шматочками разом з шкіркою. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, змішуємо з лимонними шматочками, оцтом, перемішуємо і залишаємо маринуватися.
ЧИТАТИ ЩЕ: Корисний салат з креветками, помідорами та авокадо
Свинину ви можете відварити зі спеціями і сіллю або запекти її. Тут як вам більше подобається, я запікаю, тоді м’ясо має дуже яскравий і насичений смак. Охолоджуємо м’ясо і ріжемо шматочками.
Солодкий перець також ріжемо невеликими кубиками. Змішуємо всі продукти, додаємо дрібно різану зелень, солимо і перчимо до смаку.
Накриваємо салат і відправляємо охолодитися і настоятися на 1 годину в холодильник.
ЧИТАТИ ЩЕ: Салат із буженини для святкового столу
Можна сказати, що це і не салат, а холодна м’ясна закуска, яка прекрасно гармонує з іншими стравами.
Смачного вам!