У спекотний заготівельний сезон «Світ рецептів” не може не поділитися рецептом маринованих томатів . Неймовірні ароматні мариновані помідори з базиліком та перцем, миттєво підкорюють солодко-пряним смаком із обов’язковою кислинкою. Обов’язково спробуйте приготувати цю незвичайну заготовку на зиму, і вас порадує помірно-гострий, трохи пікантний смак і аромат томатів. А маринад можна не тільки просто випити, а й використовувати його для приготування крекерів, домашньої гірчиці.
Інгредієнти:
- помідори, солодкий перець;
- зелень, базилік, хрін листя;
- гострий перець 1 шт
- часник по 2 зубки у банку;
- перець запашний по 3 шт.;
- перець горошком по 6 шт.;
- оцет по 1 ч. л (банку 1.5 л);
- сіль, по 1 ст.
- цукор, 3 ст.
- приправа для маринування помідорів по 1 ч.л.
Як готувати мариновані помідори з базиліком та перцем:
Для консервації краще вибирати невеликі, міцні томати з товстою шкіркою, щоб вони не лопалися у процесі обробки. Я робили в два заходи, одні томати маленькі ,а другі перцевидні довгенькі. Банк та кришки стерилізуємо.
Ріжемо перець та підготуємо базилік.
Часник та ,якщо бажаєте гострий перчик ,порізати.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: Салат із зелених помідор в гострій томатній аджиці на зиму
У банки укладаємо всі спеції, листя хрону, кріп і петрушку до смаку, часточки часнику і шматочки різнокольорового солодкого перцю.
Тепер щільно укладаємо шар томатів і знову зелень, шматочки перцю, листочки базиліка.
Заповнюємо до верху помідори.
Заливаємо в банки окріп і накриваємо кришками. Залишаємо на 15 хвилин.
Зливаємо воду і в кожну банку всипаємо по ложці оцет (70%) і по ложці приправи, сіль та цукор. Вливаємо окріп, закручуємо кришками і банку кілька разів перевертаємо, щоб розчинилися сіль і цукор.
Банки перевертаємо, укутуємо та залишаємо до охолодження.
Зберігаємо консервацію в коморі або у підвалі.
Томати будуть дуже смачні, подобаються навіть тим, хто не любить мариновані помідори.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Помідори на зиму мариновані по-східному. Навіть заливка з’їдається!
Смачних вам помідорок на зиму!
Бажаю приємних приготувань та смачного вам! Друзі, якщо вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!