Мариновані помідори з базиліком та перцем на зиму: такі смачні що і маринаду не лишається

Помідори та базилік – пара на всі часи. І неважливо, які будуть помідори та якого кольору базилік . Головне, щоб вони були разом! Мариновані помідори з базиліком та перцем виходять пікантними, ароматними, кисло-солодкими, просто чудова закуска. Фіолетове листя базиліка надасть цій популярній закусці вишуканий середземноморський аромат!

У спекотний заготівельний сезон «Світ рецептів” не може не поділитися рецептом маринованих томатів . Неймовірні ароматні мариновані помідори з базиліком та перцем, миттєво підкорюють солодко-пряним смаком із обов’язковою кислинкою. Обов’язково спробуйте приготувати цю незвичайну заготовку на зиму, і вас порадує помірно-гострий, трохи пікантний смак і аромат томатів. А маринад можна не тільки просто випити, а й використовувати його для приготування крекерів, домашньої гірчиці.

Інгредієнти:

  • помідори, солодкий перець;
  • зелень, базилік, хрін листя;
  • гострий перець 1 шт
  • часник по 2 зубки у банку;
  • перець запашний по 3 шт.;
  • перець горошком по 6 шт.;
  • оцет по 1 ч. л (банку 1.5 л);
  • сіль, по 1 ст.
  • цукор, 3 ст.
  • приправа для маринування помідорів по 1 ч.л.

Як готувати мариновані помідори з базиліком та перцем:

Для консервації краще вибирати невеликі, міцні томати з товстою шкіркою, щоб вони не лопалися у процесі обробки. Я робили в два заходи, одні томати маленькі ,а другі перцевидні довгенькі. Банк та кришки стерилізуємо.

Ріжемо перець та підготуємо  базилік.

Часник та ,якщо бажаєте гострий перчик ,порізати.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: Салат із зелених помідор в гострій томатній аджиці на зиму

У банки укладаємо всі спеції, листя хрону, кріп і петрушку до смаку, часточки часнику і шматочки різнокольорового солодкого перцю.

Тепер щільно укладаємо шар томатів і знову зелень, шматочки перцю, листочки базиліка.

Заповнюємо до верху помідори.

Заливаємо в банки окріп і накриваємо кришками. Залишаємо на 15 хвилин.

Зливаємо воду і в кожну банку всипаємо по ложці оцет (70%) і по ложці приправи, сіль та цукор. Вливаємо окріп, закручуємо кришками і банку кілька разів перевертаємо, щоб розчинилися сіль і цукор.

Банки перевертаємо, укутуємо та залишаємо до охолодження.

Зберігаємо консервацію в коморі або у підвалі.

Томати будуть дуже смачні, подобаються навіть тим, хто не любить мариновані помідори.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Помідори на зиму мариновані по-східному. Навіть заливка з’їдається!

Смачних вам помідорок на зиму!

 Бажаю приємних приготувань та смачного вам! Друзі, якщо вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

Оцініть статтю
( 3 оцінки, середнє 2.33 з 5 )
Світ рецептів
Мариновані помідори з базиліком та перцем на зиму: такі смачні що і маринаду не лишається
Запечені котлети на пекінській капусті в соусі бешамель