Салат “Дві хвилини”: дуже смачний і бюджетний, та й варити для нього нічого не треба

Ситний і смачний салат "Дві хвилини" із квасолі з огірками для перекусу або повноцінної вечері можна приготувати дуже швидко і просто! Якщо ви любите ситні та смачні салати, тоді цей рецепт напевно вам сподобається. Основні його інгредієнти не потребують термічної обробки, вам залишиться тільки приготувати сухарики і все з'єднати. А якщо взяти вже готові сухарики, приготування салату і зовсім скоротиться до 2 хвилин!

Доступні продукти та найпростіший процес – вагомі аргументи на користь того, щоб приготувати салат “Дві хвилини із квасолі, огірків, сухариків та сиру. Квасоля використовується консервована, що відчутно економить час. Самостійно приготовані сухарики за бажанням можна замінити покупними, і тоді салат буде готовий максимально швидко.

Країна Рецептів🍋 в Telegram

Інгредієнти:

  • огірок свіжий – 1 шт
  • квасоля червона консервована – 1 банка
  • сир твердий – 50 г
  • сухарики – 100 г (можна взяти готові або приготувати самим)
  • зелень – кріп
  • майонез – 2 ст.л.
  • часник – 1 зубчик
  • сіль, спеції, перець – за смаком
  • рослинна олія – 1 ст.л.

Як приготувати салат “Дві хвилини” із квасолі:

Сухарики можна взяти готові, але я люблю їх робити сама. Для цього батон або чорний хліб – на ваш смак – нарізаємо кубиками. Кладемо в пакет, додаємо сіль, спеції за смаком (у мене це трави для салату) і трішки збризкуємо олією. Пакет загортаємо і добре трясемо, щоб спеції розподілилися рівномірно. Потім перекладаємо на деко і прибираємо в розігріту до 150°C на 5-7 хвилин, залежно від вашої духовки.

Поки сухарики сушаться, нарізаємо салат. Огірки ріжемо довільно, але не дуже дрібно. На мій погляд, кубиком саме те. Потім твердий сир ріжемо кубиком, але поменше. Перекладаємо їх у миску.

ЩЕ САЛАТ: ❤ Салат «Вишиванка» із курячого філе з ананасами, чорносливом та плавленим сиром

З квасолі зливаємо рідину, зелень дрібно рубаємо і перекладаємо все до решти інгредієнтів. Зелень можна використовувати будь-яку, якщо є кілька видів – сміливо додавайте. Сухарики до цього моменту мають бути вже готові. Не забудьте їх витягнути і дати повністю охолонути.

Тепер заправка. У майонез пропускаємо через прес кілька зубчиків часнику (регулюйте на свій смак також), за бажанням можна додати гірчицю. Якщо не любите майонез, замініть сметаною або класичним йогуртом. Заправляємо отриманою сумішшю салат, перчимо за смаком і все добре перемішуємо.

Щоб сухарі не розмокли в салаті, я роблю так: викладаю салат по облямівці тарілки, залишаючи в центрі порожнє місце, а потім кладу туди сухарики. Салат дуже смачний, огірки і зелень надають йому свіжості, а квасоля і сир ніжної структури. Йому не потрібно настоюватися в холодильнику. Навпаки, салат слід подавати одразу після приготування, щоб сухарики не розмокли і залишилися хрусткими.

ЩЕ САЛАТ: ❤ Неймовірний салат із пекінської капусти, ковбаси та яєчних млинців – простий рецепт, який підкорив усіх!

Подавати такий салат можна як у загальному салатнику, так і порційно, виклавши на тарілки за допомогою сервірувального кільця. Обов’язково спробуйте приготувати такий салат для різноманітності! Впевнена, він урізноманітнить ваше повсякденне меню. Поділіться своїми враженнями в коментарях.  Готуйте з любов’ю ❤!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Салат “Дві хвилини”: дуже смачний і бюджетний, та й варити для нього нічого не треба
Дуже смачний пиріг із родзинками “Яблучна ніжність”