Булочки завитушки з начинкою із журавлини

Солодке тісто та журавлинний джем - ідеальне поєднання для здобної булочки завитушки. Гарні, повітряні та ароматні журавлинні завитки припадуть до смаку всім любителям домашньої здобної випічки. Хоча форма булочок може бути будь-якою: смак від цього особливо не зміниться.

Щоб спекти такі булочки завитушки, то джем можна приготувати зі свіжої або  замороженої  журавлини. Поєднання кислих ягід журавлини з солодким здобним тістом ідеальне!

Інгредієнти:

  • масло вершкове – 60 гр.
  • цукор – 3 ст.л.
  • сіль – 1/2 – ч.л.
  • олія рослинна – 1 ч.л.
  • дріжджі – 7 гр. (гранульовані дріжджі)
  • жовток яєчний – 2 шт.
  • борошно – 3 ст. ( муки, можливо, знадобиться трохи менше)

Для начинки:

  • журавлина свіжа – 1 ст.
  • цукор – 5 ст.л.
  • для змащування булочок перед випіканням:
  • яйце куряче – 1 шт.
  • цукрова пудра для посипання готових булочок

Як приготувати булочки завитушки :

Молоко (200 мл) підігріти. Вершкове масло  (60 гр.) розплавити. Додати в підігріте молоко розплавлене вершкове масло, потім додати 1 ч. ложку олії, додати цукор (3 ст. ложки). Далі додати пакет гранульованих дріжджів (7 гр.), суміш збити. Суміш залишити на кілька хвилин для розпуску дріжджів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Незрівнянні кекси з консервованими персиками

Через деякий час на поверхні суміші утворюється шапочка із дрібних бульбашок. У підготовлену суміш додати 2 яєчні жовтки, сіль (1/2 ч. ложки). Суміш ще раз добре збити. Потім додати загальну кількість борошна близько 3 склянок.

Замісити тісто. Ємність із тестом накрити рушником або харчовою плівкою і поставити у тепле місце для підйому. Після першого підйому тісто обім’яти і поставити вдруге підніматися. Далі можна розпочати обробку булочок.

Журавлину промити. Протерти журавлину (1 склянку) маточкою через металеве сито для видалення покривних оболонок і плодоніжок.

Далі додати в пюре із журавлини цукор (5 ст. ложок), поставити на повільний вогонь. Журавлинне пюре проварити до легкого загусання.

Тісто розкотити в пласт завтовшки близько 5 мм., додати на шар тіста журавлинне пюре, рівномірно розподілити кулінарним шпателем.

Скласти пласт тіста втричі.

Нарізати смужки.

Скрутити порожнини як спіралей, з’єднати в кільце.

Сформовані булочки викласти на лист, застелений пекарським папером, поставити на вистоювання на 20-30 хв.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Здобні рогалики з яблучною начинкою

Далі булочки змастити збитим яйцем і відправити в розігріту духовку для випікання, випікати при t180-190С. Хочу звернути увагу, що температурний режим та час випікання кожен вибирає самостійно, орієнтуючись на можливості своєї духовки.

Готові булочки остудити, посипати цукровою пудрою.

Вдалих вам булочок!

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів