Щоб спекти такі булочки завитушки, то джем можна приготувати зі свіжої або замороженої журавлини. Поєднання кислих ягід журавлини з солодким здобним тістом ідеальне!
Інгредієнти:
- масло вершкове – 60 гр.
- цукор – 3 ст.л.
- сіль – 1/2 – ч.л.
- олія рослинна – 1 ч.л.
- дріжджі – 7 гр. (гранульовані дріжджі)
- жовток яєчний – 2 шт.
- борошно – 3 ст. ( муки, можливо, знадобиться трохи менше)
Для начинки:
- журавлина свіжа – 1 ст.
- цукор – 5 ст.л.
- для змащування булочок перед випіканням:
- яйце куряче – 1 шт.
- цукрова пудра для посипання готових булочок
Як приготувати булочки завитушки :
Молоко (200 мл) підігріти. Вершкове масло (60 гр.) розплавити. Додати в підігріте молоко розплавлене вершкове масло, потім додати 1 ч. ложку олії, додати цукор (3 ст. ложки). Далі додати пакет гранульованих дріжджів (7 гр.), суміш збити. Суміш залишити на кілька хвилин для розпуску дріжджів.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Незрівнянні кекси з консервованими персиками
Через деякий час на поверхні суміші утворюється шапочка із дрібних бульбашок. У підготовлену суміш додати 2 яєчні жовтки, сіль (1/2 ч. ложки). Суміш ще раз добре збити. Потім додати загальну кількість борошна близько 3 склянок.
Замісити тісто. Ємність із тестом накрити рушником або харчовою плівкою і поставити у тепле місце для підйому. Після першого підйому тісто обім’яти і поставити вдруге підніматися. Далі можна розпочати обробку булочок.
Журавлину промити. Протерти журавлину (1 склянку) маточкою через металеве сито для видалення покривних оболонок і плодоніжок.
Далі додати в пюре із журавлини цукор (5 ст. ложок), поставити на повільний вогонь. Журавлинне пюре проварити до легкого загусання.
Тісто розкотити в пласт завтовшки близько 5 мм., додати на шар тіста журавлинне пюре, рівномірно розподілити кулінарним шпателем.
Скласти пласт тіста втричі.
Нарізати смужки.
Скрутити порожнини як спіралей, з’єднати в кільце.
Сформовані булочки викласти на лист, застелений пекарським папером, поставити на вистоювання на 20-30 хв.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Здобні рогалики з яблучною начинкою
Далі булочки змастити збитим яйцем і відправити в розігріту духовку для випікання, випікати при t180-190С. Хочу звернути увагу, що температурний режим та час випікання кожен вибирає самостійно, орієнтуючись на можливості своєї духовки.
Готові булочки остудити, посипати цукровою пудрою.
Вдалих вам булочок!