Ось чому мої булочки пишні та повітряні. Я просто додаю в тісто оцет

Сьогодні хочу поділитися з вами секретом , чому завжди мої булочки пишні та повітряні. А секрет простий ...я добавляю в тісто оцет. Саме він додає тісту такої невагомої легкості. І тому виходить дуже смачна та завжди вдала випічка. То якщо ви не сидите на дієті, озброюйтесь борошном і качалкою та гайда зі мною на кухню! Не пропустіть рецепт!

У нас у сім’ї всі люблять здобу – рум’яну, пишну, ароматну, тому експериментувати з цим дивом тістом мені тільки на радість. І ось сьогодні мій черговий рецепт. Будем пекти мої дуже смачні булочки пишні та повітряні ,з рум’яною скоринкою .Спробуйте обов’язково!

Інгредієнти:

  • Молоко тепле – 500 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Дріжджі – 30 гр. живих (сухих 10 гр)
  • Яйця – 2 шт.
  • Рослинна олія – ​​80 мл
  • Мука — 900 гр. +/-
  • Розпушувач – 0.5 ст. л.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Оцет (9%) – 1 ст. л.

Для змащення

  • Яєчний жовток + молоко

Для посипання

  • Кунжут

Як приготувати булочки пишні та повітряні:

У глибоку миску виливаємо молоко, додаємо дріжджі та цукор і все добре розмішуємо. Додаємо сіль, олію, 2 яйця і все знову добре перемішуємо віночком. Тепер вводимо борошно, що просіює, і розпушувач. Замішуємо м’яке тісто.

Тісто виходить липким і на цьому етапі вводимо частинами в тісто розм’якшене вершкове масло та одну столову ложку яблучного оцту. Добре вимішуємо тісто. Накриваємо тісто харчовою плівкою та залишаємо хвилин на 50 для підняття. Тісто добре піднялося, тепер викладаємо його на робочу поверхню.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ:  Булочки завитушки з начинкою із журавлини

Ділимо тісто на дві частини. Тепер кожну частину поділяємо на 8 рівних частин. Скочуємо з них круглі колобочки. Викладаємо наші кульки з тіста на лист застелений пергаментним папером.

Накриваємо їх серветкою і залишаємо ще на 15 хвилин і для вистоювання. У невеликій мисці змішуємо яєчний жовток та молоко і цією сумішшю змащуємо наші колобки. Зверху посипаємо булочки кунжутом.

Ставимо деко в добре розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:   Булочки з джемом та горіхами на шоколадному маслі

Наші булочки готові. Смачного!

Оцініть статтю
( 18 оцінок, середнє 4.5 з 5 )
Світ рецептів
Ось чому мої булочки пишні та повітряні. Я просто додаю в тісто оцет
Апетитні галушки зі шпинатом