Медовий торт “Сметанник”🎂- прийдеться до смаку кожному, хто його скуштує

Домашній і дуже смачний медовий торт "Сметанник" прикрасить собою святковий стіл або домашнє чаювання. Виходить ніжний і ароматний десерт, який готувати одне задоволення. Яскравий карамельний смак і аромат цього медівника точно нікого не залишать байдужим. Коржі для торта печуться дуже швидко, а крем готується ще швидше, але це не заважає отримати м'який, просочений і найсмачніший торт. Можете бути впевнені, тортик за цим рецептом прийдеться до смаку кожному, хто його скуштує.

Цей медовий торт “Сметанник” виходить дуже смачним, в міру вологим і пористим. Дивно, що, використовуючи абсолютно прості продукти, ви легко приготуєте цей улюблений багатьма торт. Він відрізняється не тільки чудовим смаком, але й доступністю. На відміну від сучасних десертів, для нього не потрібно купувати дуже дорогі продукти. Всі інгредієнти досить дешеві і в більшості випадків завжди знайдуться серед запасів хорошої господині. Головне створити торт із любов’ю та подати його на гарному посуді, який подвоїть бажання спробувати улюблений медівник.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

Коржі на торт діаметром 16 см, для d=24см подвоїти порцію:

  • Вершкове масло 82% – 75 г
  • Мед – 75 г
  • Цукор – 90 г
  • Сода – 3 г
  • Яйце – 75 г
  • Борошно – 280 г

Сметанний крем:

  • Відважена сметана 20% – 1 кг (1,2 кг брутто)
  • Цукрова пудра – 100 г

Як приготувати медовий торт “Сметанник”:

Якщо ж ви любите невисокі торти, просто візьміть більший діаметр 20-22 см, наприклад. Вершкове масло, мед, цукор і соду нагріти на повільному вогні до карамельного кольору.

Охолодити до 65°С і об’єднати з яйцем. Додати борошно і швидко замісити тісто. Прибрати в холодильник мінімум на 2 години.

ЩЕ ТОРТ: ❤ Круглий торт-суфле з вишнею “Монастирська хата” – ламаємо стереотипи та готуємо по-новому

Розкачати коржі до прозорості та вирізати кільцем. У нас вийшло 20 штук діаметром 16 см, ви ж можете розкачати товстіший і зробити менше шарів. Випікати на антипригарному покритті або пергаментному папері за температури 190°С 2-3 хвилини. Дістати з духовки і відразу гарячими скласти коржі один на одного, щоб не було нерівностей.

Сметану перекласти в мішечок із марлі, складену вчетверо, поставити на сито і залишити на ніч у холодильнику. Сироватка стече, залишиться приблизно 1 кг густої сметани. Далі її необхідно акуратно перемішати лопаткою з цукровою пудрою.

Збірка: скласти торт у кільці 16 см з ацетатною стрічкою по черзі: корж-крем. Останній шар заґрунтувати і прибрати в холодильник для стабілізації мінімум на 8 годин.

Вирівняти будь-яким стабільним кремом. Декорувати за бажанням. Ми використовували крихту від невикористаних коржів, візерунок насадкою 2А та вафельну крихту.

ЩЕ ТОРТ: ❤ Торт «Молочна дівчинка» – класичний рецепт ніжного десерту

Приємного апетиту та гарного настрою! Всім смачного тортику 💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Медовий торт “Сметанник”🎂- прийдеться до смаку кожному, хто його скуштує
Соковита буженина зі свинини в гірчично-часниковому маринаді запечена у фользі