Спробуйте замінити ванілін, наприклад, корицею або цедрою лимона, і у вас вийде вже інше печиво. Використовуйте цей мій рецепт як базовий і вигадуйте безліч своїх власних варіантів цих ласощів. Беріть кисломолочний сир та вершкове масло найвищої жирності, тоді сирне печиво “Косички” вийде з насиченим смаком та не буде швидко черствіти. За бажанням додайте трішки меленої кориці, кардамону та імбиру для аромату. Зверху можете прикрасити ще зернятами кунжуту чи соняшниковим насінням. Обидва варіанти варто попередньо підсмажити на розігрітій сковорідці.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
Вихід: 10 штук
- Борошно ~ 260 г,
- Цукор 100 г,
- Вершкове масло 100 г,
- Сир 250 г,
- Сметана 50 г ~ 2 ст. л,
- Розпушувач 1 ч. л,
- Ванільний цукор 8 г,
- Сіль за смаком.
Як приготувати сирне печиво “Косички” :
У тарілку для змішування додаю сир, сметану, розм’якшене вершкове масло, дрібку солі ванільний та звичайний цукор.
Трохи перемішую виделкою та пробиваю блендером.
Заздалегідь просіяне борошно додаю частинами, зверху насипаю розпушувач. Замішую тісто. Воно має бути м’яким, але не надто щоб при формуванні не розповзалося і добре тримало форму.
ЩЕ ПЕЧИВО: ❤ Як приготувати оригінальне пісочне печиво “Грибочки шампіньйони”
Для зручності роботи поділяю тісто на дві частини, з кожної формую невеликий брусок і поділяю його на п’ять рівних частин, всього виходить 10 шматочків. З кожного формую кульку. Розкачую кульку в коло, товщина пласта ~ 3 мм. Поділяю коло на 6 рівних по ширині смужок, складаю смужки в стопку.
На середину натискаю дерев’яною паличкою, потім розрізаю смужку на 2 частини.
Переплітаю смужки таким чином, щоб шари тіста дивилися нагору. Краї тіста трохи притискаю руками.
Сформоване печиво викладаю на деко і ставлю печиво випікатися в духовку, розігріту до температури 180 градусів.
Випікається печиво ~ 20 22 хвилини. Час випікання та температура залежать від особливостей духовки.
Готове сирне печиво за бажанням присипати цукровою пудрою.
ЩЕ ПЕЧИВО: ❤ Рулетики із пісочного тіста з маком та горіхами
Печиво виходить дуже гарним та смачним. Обов’язково раджу спробувати його приготувати.
Бажаю приємних приготувань та смачного ! ❤ Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно! І не забудьте приєднатися до нас у соцмережах ❤