Картопляні зрази з тушкованою капустою: простий рецепт на кожен день

Картопляні зрази з тушкованою капустою - популярна страва української кухні. Це картопляні котлети з начинкою, яка робиться з різних інгредієнтів. Самими прекрасними на смак виходять зрази з капустою. Капуста добре доповнює цю страву, роблячи її соковитішою та ніжнішою.

Такі картопляні зрази з тушкованою капустою можна готувати як до свята, так і на кожен день. В якості наповнювача можна використовувати різні продукти, наприклад, гриби, м’ясо, капуста. Під час смаження зрази слід акуратно перевертати. Приготувавши такі зрази, ви обов’язково будете задоволені результатом, при цьому вам не треба проводити кілька годин біля плити. Подавати такі картопляники найкраще зі сметаною.

Інгредієнти:

  • Капуста 500 гр
  • Картопля 800 гр
  • Яйця 1 шт.
  • Сіль 2 ст.л.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Рослинна олія 50 гр
  • Томатна паста 2 ст.л.
  • Борошно 3 стол.л.
  • Вода 50 мл
  • Панірувальні сухарі 50 гр

Як готувати картопляні зрази з тушкованою капустою:

Отже, готуємо смачні картопляники. Нам знадобиться картопля, приблизно 800гр. Почистимо її. Посолимо за смаком і поставимо варити.

А поки будемо робити начинку. Поріжемо цибулю дрібно. Натремо одну морквину. Підготуємо капусту. Нам потрібна буде тертка спеціальна для капусти. Кришимо пів качана капусти, як на фото.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🌺 Картопляні кнедлики – смачні, як вареники, але мороки набагато менше

Нагріваємо сковорідку, наливаємо олію і обсмажуємо цибулю з морквою. Далі додаємо капусту, солимо, доливаємо води і кладемо томатну пасту. Тушкуємо під кришкою 5 хвилин. До готовності. Прибираємо до чашки остигати начинку.

Картопля вже мала зваритися. Зіллємо воду і дамо постояти трохи на плиті картоплі, підсушити її. Потім товчемо її, додаємо яйце. Додайте борошно, швидко перемішайте все. Перекладіть картоплю до іншої чашки, щоб картопля трохи охолола.

Тепер підготуємо начинку, картоплю і панірувальні сухарі.

Отже, ложкою набираємо картопляне пюре. Робимо з нього такий корж. Краще щоб руки були мокрими. Кладемо трохи начинки.

Робимо руками такий ось пиріжок. Занурюємо його в сухарі.

Підготуємо такі пиріжки з рештою картоплі. Розігріємо олію.

Обсмажуємо їх з обох боків до золотавої скоринки.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ:🌺  Як приготувати картопляні галушки – ситна та смачна польська страва

Готові кладемо на паперові рушники.

Наші картопляники готові! Пригощайтеся!

Смачного🌺

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Картопляні зрази з тушкованою капустою: простий рецепт на кожен день
Грузинські кукурудзяні коржики з сиром сулугуні