Щоб приготувати домашні консерви із скумбрії потрібно мінімум продуктів, зусиль і часу, а результат буде просто приголомшливим. Щоб урізноманітнити свій раціон і мати хоч якийсь запас їжі, будем готувати рибку в автоклаві.
Підпишись на Країна Рецептів в Telegram
Як приготувати домашні консерви із скумбрії
Скумбрія в томатному соусі з овочами
Інгредієнти:
На 14 банок по 0,5 л:
- Риба ~3 кг (потрошеної, без голови)
- Цибуля 450 грам
- Морква 350 грам
- Часник 6 -7 зуб.
- Горошок ~1 ст. л. на банку
- Томатна паста 760 грам (2 банки по 380 г)
- Паприка (пластівці) 3 ст. л.
- Вода 2,1 л
- Сіль 70 грам (5 г на 0,5 л банку)
- Цукор 140 грам
- Чорний перець 3 шт на 0,5 л банку (на дно)
- Запашний перець 1 шт на 0,5 л банку (на дно)
- Лавровий лист 0,5 шт на 0,5 л банку (на дно)
- Рослинна олія 100-150 мл
Рецепт приготування:
Почищену від нутрощів і голів скумбрію нарізаємо шматками шириною3-4см.Не треба чекати, поки риба повністю розтане і стане м`якою. Якщо її повністю розморозити, то вона буде погано різатися, втратить свою форму, буде мати неестетичний вигляд. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, моркву на тертці або кубиком розмір горошку. Рибу дрібну типу салаки краще нарізати маленькими шматочками на смак.
Соус. Обсмажуємо на олії цибулю, моркву. Додаємо часник і смажимо ще 1 хвилину.
ЩЕ КОНСЕРВА: ❤ Домашня тушонка з яловичини без автоклаву
Додаємо пасту, паприку, воду, сіль, цукор. Доводимо до кипіння і тушкуємо кілька хвилин.
На дно чистих банок розкладаємо перці та лаврушку. Укладаємо чергуючи рибу та соус, далі горошок.
До верху банки має залишитися 2-3 см. Закручуємо банки кришками.
Я готую на режимі “риба” при 115 * С 30 хвилин.
ЩЕ КОНСЕРВА: ❤ Домашня куряча тушонка без автоклаву. Зберігається мінімум 12 місяців без холодильника
Скумбрія в олії в автоклаві
Інгредієнти:
Рецепт на 0,5 л банку.
- Скумбрія 500 грам (приблизно 1,5 шт)
- Сіль 5,5 грам (або 11 г на 1 кг риби)
- Лавровий лист 0,5 – 1 шт
- Чорний перець горошком 3 шт
- Рослинна олія 10 мл
Рецепт приготування:
На дно укласти лавровий лист та перець. Щільно покласти скумбрія по банках, щоб до кришки залишалося 2 см. Я цього разу сіль та олію додавала в кожну банку. Закрутити кришки. Готувати у автоклаві. У мене режим “риба” 115 * С 30 хвилин.