Меренговий рулет із арахісового борошна

Дивовижний меренговий рулет – це смачний десерт, який готується з ніжної меренги із арахісового борошна та солодкого крему із сметани та сиру. Від меренгового рулета в захваті всі: від дітей, до гостей. І навіть, якщо вас важко чимось здивувати, цей рулет обов'язково підкорить вас! Ви обов'язково полюбите цей десерт, ще й тому що готується він просто елементарно.

Меренговий рулет – не просто смачний десерт. Це особлива страва, яка відрізняється унікальним ніжним смаком. Такий рулет просто тане у роті.  Рулет має досконалі характеристики смаку, аромату та виду. Завдяки цьому можна приготувати його для святкового столу. Це рідкісний випадок, коли десерт має ідеальний баланс усіх смаків.

Інгредієнти:

  • Білок яєчний 200 гр.
  • Цукор 150 гр.
  • Сік лимонний 1 ч.л.
  • Крохмаль кукурудзяний 40 гр.
  • Борошно арахісове 80 гр.
  • Горіхи пекан 80 гр.

Для крема

  • Сметана (жирність 20%) 140 гр.
  • Сир м’ягкий 280 гр.
  • Пудра цукрова 50 гр.

Як приготувати меренговий рулет:

Підготуйте інгредієнти. 200 грамів яєчних білків – це приблизно 6 яєць категорії СО.

Лимонний сік можна замінити винним каменем або щіпкою солі. Замість арахісового борошна використовуйте будь-яке інше горіхове. Якщо додати борошно з очищеного мигдалю, то рулет вийде світлішим. Якщо немає пекана, використовуйте свої улюблені горішки, які потрібно крупно нарубати ножем.

ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Казково смачні еклери які виходять завжди у всіх

Духовку розігрійте до 150 ° C, великий лист застеліть пекарським пергаментом. До глибокої миски вилийте білки. Додайте лимонний сік і починайте збивати на середній швидкості міксера. Щойно білки спіняться, порціями додавайте цукор, не припиняючи збивання і збільшуючи швидкість до максимальної.

Збивайте масу на високій швидкості до стійкого піку. Разом з цим меренга збільшиться в об’ємі в кілька разів. Вимкніть міксер. До збитих білків додайте горіхове борошно і кукурудзяний крохмаль. Вінчиками від міксера (або лопаткою) акуратно вмішайте сухі інгредієнти.

Викладіть масу на підготовлений лист і розрівняйте, приділяючи увагу краям. Товщина меренгової основи має бути скрізь однаковою. Присипте поверхню крупно нарубаними горіхами.

Поставте деко з меренгою до розігрітої духовки на 25-30 хвилин або тримайте там до готовності безе. Потім основу потрібно остудити і перекинути на чистий аркуш пергаменту. Той пергамент, на якому меренга випікається, видаліть.

Для крему складіть всі інгредієнти до глибокої миски і збийте на високій швидкості міксера до отримання повітряної маси. Викладіть крем на меренговую основу.

Якщо ви випадково пересушили меренгу і вона стала ламкою, не поспішайте засмучуватися. Залиште крем на поверхні на 10-15 хвилин. Меренга розм’якшиться, і ви легко зможете загорнути рулет.

Загортаючи, допомагаючи собі пергаментом. Потім загорніть отриманий рулет в пергамент і приберіть до холодильника на 1 годину для просочення.

Перед подачею видаліть пергамент, у рулета зріжте нерівні боки. Перекладіть десерт на тарілку сервіровки, присипте горішками і прикрасьте листочками свіжої м’яти.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Шоколадний пиріг з шоколадною глазур’ю на кип’ятку: ніжний, вологий та соковитий

Це найпростіший варіант прикраси меренгового рулета. Звичайно, його можна і зовні обмазати кремом, створюючи химерні завитки. Тоді вийде десерт, гідний святкового меню.

Смачного вам рулета від Світ Рецептів! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Меренговий рулет із арахісового борошна
“Медово-маковий” пляцок – ароматний, ніжний і неймовірно смачний