Цей салат “Коханка по достоїнству оцінять любителі пікантних страв, в першу чергу завдяки гостренькому соусу з часником. Різноманітні за смаковими відчуттями компоненти – солодке і солоне – поєднуються в гармонійній єдності. Цей салат буде і ваш улюблений, тому що для його приготування вам буде потрібно мінімум витрат часу і фінансів.
Підійде такий рецепт для різдвяного та новорічного столу, а також стане в нагоді для будь-якого іншого приводу – чи то іменини або пересічний сімейний вечерю. Салат складається з чотирьох основних компонентів, які окремо просочуються майонезом, потім викладаються шарами один на одного. Салат виходить дуже соковитим, подається до столу відразу після приготування, не потребує просочення. Для тих хто полюбляє м’ясо, може добавити трішки відвареної курки,що ми і зробили в цьому варінті. Але ви можете готувати без нею, по класичному рецепту.
Інгредієнти:
- Буряк 2 шт
- Морква 1 шт
- Твердий сир 70 г
- Курка – 280 г
- Яйце куряче 4 шт
- Родзинки – за смаком
- Часник 3 зубчики
- Майонез 4-5 ст.
- грецький горіх – за смаком
Як приготувати салат Коханка:
Сиру моркву очистіть, натріть на дрібній тертці. Родзинки промийте, заздалегідь замочіть у окропі на 10 хвилин, потім перекиньте до сирої моркви. Твердий сир також натріть на дрібній тертці, додайте часник, пропущений крізь прес. У моркву та сир додайте по 1 ст.л. майонезу, перемішайте.
Буряк попередньо відваріть у шкірці до готовності, остудіть, очистіть, натріть на крупній тертці. Яйця зваріть круто, білок та жовток натріть на великій тертці. До буряка та яйця також додайте по одній столовій ложці майонезу, перемішайте.
СМАЧНЕНЬКЕ НА САЙТІ: 🌺 Салат з ананасами, морквою по-корейськи та крабовими паличками
Відварену курку поріжте на кубики.
Підготуйте кільце для формування, встановивши його на плоску тарілку. Також шари салату за бажання можна збирати у глибокій салатниці. Терту моркву із родзинками викладіть на дно тарілки нижнім шаром.
Потім викладіть порізану курку, та весь шар змастіть майонезом.
Зверху на курку викладіть сирний шар, розрівнюючи ложкою.
На сир викладіть усі підготовлені яйця, розрівняйте їх.
Буряк викладіть наступним шаром, рівномірно розподіляючи по всій поверхні.
Волоські горіхи наріжте шматочками середнього розміру, присипте ними по краям верхівки. Намалюйте сітку майонезом. Решта прикраси за вашим смаком.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: 🌺 6 смачних салатів, які ви ще не куштували
Салат готовий до подачі до столу.
Смачного!