Абрикоси у сиропі на зиму в домашніх умовах гарний тим, що половинки зберігають свою форму і не перетворюються на варення. Підійдуть навіть злегка зеленуваті плоди зі щільною м’якоттю. Недостиглі абрикоси будуть добре тримати форму в сиропі, а стиглі вийдуть м’якшими і солодшими. Такі абрикоски можна їсти просто з чаєм або використовувати у випічку, для приготування фруктових закусок і пюре для дітей.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- абрикоси
- 600 мл. води
- 300 г цукру
- 0,5 ст. л. лимонної кислоти
Як приготувати абрикоси в сиропі:
Абрикоси добре промиваю, забираю кісточки, нарізаю навпіл та щільно вкладаю в стерилізовані банки.
Заливаю холодною водою.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Персикове варення дольками з лимонним соком на зиму
Тоді переливаю воду з банок в каструлю, додаю цукор, лимонну кислоту. Доводжу воду до кипіння.
Заливаю гарячою водою абрикоси. Накриваю кришками, не закручую.
В каструлю кладу рушник, ставлю банки з абрикосами, заливаю теплою водою до половини каструлі. Стерилізую ще 5 хвилин.
Залишилося тільки закрити банку кришкою й абрикос у сиропі на зиму в домашніх умовах готовий. Спершу краще залишити баночку догори дном до повного охолодження
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Компот з абрикосів і вишні на зиму з яскравим смаком і ароматом
Після того як банки вистигнуть ставлю їх в кладовку для зберігання на зиму. Смачного вам і мирного дня! ❤