Курячі крильця з рисом: смачна вечеря для всієї родини! Прості інгредієнти, а результат – шикарний

Приготувати вечерю для родини - справа непроста і довга. Але я запікаю курячі крильця з рисом у духовці - страва, яка виручає завжди! На приготування витрачаю рівно 20 хвилин, решту робить духовка. Куряче м'ясо з гарніром виходить дуже смачним, корисним і поживним. Спробуйте і переконайтеся самі, адже це дуже просто.

Рум’яні, ніжні й ароматні курячі крильця з рисом. Це така смакота, я впевнена, що ви оціните. Начебто звичайні інгредієнти, а на смак виходить просто чудово. Зазначена кількість часу для запікання курячих крил із рисом робить гарнір м’яким і ніжним. Але якщо ви хочете в підсумку отримати розсипчастий рис, зменшіть час до 40 хвилин із фольгою і 20 хвилин без фольги.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

Для курячих крилець:

  • Крильця – 700 гр.
  • Приправа для крилець/курки – 1-2 ч.л.
  • Сіль -1 ч.л. (неповна)
  • Рослинна олія – 2-3ст.л.

Для рису:

  • Рис -350 гр.
  • Вода -700 мл.
  • Сіль-1/2 ч.л.
  • Морква -1 шт.
  • Часник – 4-5зуб.
  • Лавровий лист – 2шт.

Як готувати курячі крильця з рисом:

Для початку підготовлюємо курячі крильця, солимо, приправляємо приправою.

Заливаємо рослинною олією, все ретельно перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 20-30 хвилин.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Курячі рулетики у вершковому соусі в духовці. Готувати одне задоволення, дуже легко та просто

За цей час натираємо на терці моркву, дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо на рослинній олії спочатку до прозорості цибулю, потім додаємо моркву.

Тепер добавляємо добре промитий рис, перемішуємо, солимо та до смаку можемо поперчити. Жаримо до готовності.

У форму змазану рослинною олією висипаємо рис, заливаємо водою.

Зверху кладемо підготовлені курячі крильця, декілька зубців часнику, лавровий лист.

Накриваємо форму фольгою і ставимо у духовку на 1 год при температурі 200 градусів. Потім відкриваємо і запікаємо ще 15 хвилин без фольги, щоб крильця зарум’янились.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤  Запечені “М’ясні вушка” – шкода, що раніше не знала такої страви

Після приготування можемо прикрасити зеленню. Готово! Смачного! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Курячі крильця з рисом: смачна вечеря для всієї родини! Прості інгредієнти, а результат – шикарний
Ватрушки з сиром та полуницею: печу їх з різними ягодами свіжими або замороженими