Яскравий пляцок “Весняний” з желе і яблучною начинкою

Яке ж свято обходиться без солодкого десерту?! А домашній, приготований власноруч пляцок "Весняний" з желе і яблучною начинкою, зробить ваше свято ще смачнішим і радіснішим. Любителі домашніх смаколиків будуть у захваті від цього пляцка. Ніжний, в міру солодкий, зі шматочками різного на смак желе та желейно-яблучною начинкою - не десерт, а смакота!

Дуже смачний і нескладний у приготуванні пляцок “Весняний” з желе і незвичайною желейно-яблучною начинкою. Ароматні та солодкуваті різнокольорові желейні кубики чудово гармонують із солодким сирним желе. Десерт дуже легкий, ніжний і ефектний! Продукти всі доступні й недорогі.

Країна Рецептів🍧 у Telegram

Складові:

Для бісквіта: 

  • 4 яйця
  • 4 столові ложки цукру
  • 4 столові ложки пшеничного борошна (з невеликими гірками)
  • 1/3 чайної ложки розпушувача
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • дрібка солі

Яблучний шар:

  • 7 – 8 середніх яблук
  • 2 пакети зеленого желе

Вершково-желейний шар:

  • 400 мл 30% вершкового сиру
  • 2 столові ложки цукрової пудри (з маленькими піками)
  • 1 пакет зеленого желе
  • 1 пачка червоного желе
  • 1 повна і 0,5 ст.л. желатину
  • 1/3 склянки гарячої води

Заливка

  • 1 пакет лимонного желе
  • 1 повна чайна ложка желатину

Як готувати пляцок “Весняний” з желе:

Розчиняємо 1 пакет червоного желе в 250 мл гарячої води, виливаємо в глибоку тарілку, ставимо в холодильник для застигання. Те ж саме робимо і з 1 пачкою зеленого желе.

Яєчні білки збити до густоти з дрібкою солі, потім додати цукор, перемішати на найшвидшій швидкості, поки безе не стане щільним. Потім додати яєчні жовтки, швидко перемішати, потім всипати борошно, просіяне з розпушувачем, перемішати на середній швидкості до об’єднання, але не довше.

 Деко розміром 25×35 см застелити папером для випічки, викласти тісто і розрівняти поверхню. Розігріти духовку до 180 градусів, поставити бісквіт і випікати приблизно 20 хвилин до «сухого» стану (верхній або нижній вогонь, без вентилятора, середній рівень). Дати охолонути, потім зняти папір.

ЩЕ ПЛЯЦОК: ❤ Мій улюблений пляцок «Вишнево-макова панянка»

Тепер готуємо яблучну начинку. Почистити і нарізати яблука, покласти їх у велику каструлю, додати 4 – 5 столових ложок води і варити на повільному вогні до тих пір, поки вони не зменшаться принаймні наполовину (з них повинен майже повністю стекти сік).

Висипати обидва пакета зеленого желе в гарячі яблука.

Інтенсивно перемішати і охолодити до загустіння.  

Ділі вилити всю суміш на бісквітний корж.

Розрівняти суміш на поверхні бісквітного коржа і поставити корж в холодильник, щоб яблучна начинка застигла.

Далі приступаємо до готування вершково-желейного слою. Обережно вийміть застигле желе з тарілок (найкраще спочатку підняти його з дна довгим ножем), наріжте кубиками.

Желатин ретельно розчиняємо в гарячій воді, охолоджуємо до кімнатної температури (він все ще має бути рідким). Вершки збиваємо до густоти, додаємо цукрову пудру, коротко перемішуємо, щоб з’єднати. До охолодженого желатину додати 1 столову ложку збитих вершків, перемішати, швидко влити у збиті вершки, одразу ж перемішати на найшвидшій швидкості .

Потім висипати в суміш нарізане кубиками желе, акуратно перемішати ложкою.

Начинку вилити на застиглу яблучну суміш.

Обережно розрівняти поверхню і поставити в холодильник до застигання.

Останнє лимонне желе розчинити в 0,5 л гарячої води разом з 1 чайною ложкою желатину, охолодити і поставити в холодильник.

Коли воно досягне консистенції пудингу, вилити його на пляцок, знову охолодити в холодильнику, бажано на кілька годин.

Коли останній шар пляцка застигне, гострим холодним ножем його нарізаємо на частинки.

ЩЕ ПЛЯЦОК: ❤ Дуже смачний пляцок “Маркіза” на горіховому безе з шоколадним та заварним кремом із пудингу

На смак він вийшов дуже ніжним і смачним. Насолоджуйтесь!  ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Яскравий пляцок “Весняний” з желе і яблучною начинкою
Чебуреки з м’ясом на заварному тісті. Смачні, хрусткі зовні та соковиті всередині