Дуже смачний і нескладний у приготуванні пляцок “Весняний” з желе і незвичайною желейно-яблучною начинкою. Ароматні та солодкуваті різнокольорові желейні кубики чудово гармонують із солодким сирним желе. Десерт дуже легкий, ніжний і ефектний! Продукти всі доступні й недорогі.
Складові:
Для бісквіта:
- 4 яйця
- 4 столові ложки цукру
- 4 столові ложки пшеничного борошна (з невеликими гірками)
- 1/3 чайної ложки розпушувача
- 1 чайна ложка ванільного цукру
- дрібка солі
Яблучний шар:
- 7 – 8 середніх яблук
- 2 пакети зеленого желе
Вершково-желейний шар:
- 400 мл 30% вершкового сиру
- 2 столові ложки цукрової пудри (з маленькими піками)
- 1 пакет зеленого желе
- 1 пачка червоного желе
- 1 повна і 0,5 ст.л. желатину
- 1/3 склянки гарячої води
Заливка
- 1 пакет лимонного желе
- 1 повна чайна ложка желатину
Як готувати пляцок “Весняний” з желе:
Розчиняємо 1 пакет червоного желе в 250 мл гарячої води, виливаємо в глибоку тарілку, ставимо в холодильник для застигання. Те ж саме робимо і з 1 пачкою зеленого желе.
Яєчні білки збити до густоти з дрібкою солі, потім додати цукор, перемішати на найшвидшій швидкості, поки безе не стане щільним. Потім додати яєчні жовтки, швидко перемішати, потім всипати борошно, просіяне з розпушувачем, перемішати на середній швидкості до об’єднання, але не довше.
Деко розміром 25×35 см застелити папером для випічки, викласти тісто і розрівняти поверхню. Розігріти духовку до 180 градусів, поставити бісквіт і випікати приблизно 20 хвилин до «сухого» стану (верхній або нижній вогонь, без вентилятора, середній рівень). Дати охолонути, потім зняти папір.
ЩЕ ПЛЯЦОК: ❤ Мій улюблений пляцок «Вишнево-макова панянка»
Тепер готуємо яблучну начинку. Почистити і нарізати яблука, покласти їх у велику каструлю, додати 4 – 5 столових ложок води і варити на повільному вогні до тих пір, поки вони не зменшаться принаймні наполовину (з них повинен майже повністю стекти сік).
Висипати обидва пакета зеленого желе в гарячі яблука.
Інтенсивно перемішати і охолодити до загустіння.
Ділі вилити всю суміш на бісквітний корж.
Розрівняти суміш на поверхні бісквітного коржа і поставити корж в холодильник, щоб яблучна начинка застигла.
Далі приступаємо до готування вершково-желейного слою. Обережно вийміть застигле желе з тарілок (найкраще спочатку підняти його з дна довгим ножем), наріжте кубиками.
Желатин ретельно розчиняємо в гарячій воді, охолоджуємо до кімнатної температури (він все ще має бути рідким). Вершки збиваємо до густоти, додаємо цукрову пудру, коротко перемішуємо, щоб з’єднати. До охолодженого желатину додати 1 столову ложку збитих вершків, перемішати, швидко влити у збиті вершки, одразу ж перемішати на найшвидшій швидкості .
Потім висипати в суміш нарізане кубиками желе, акуратно перемішати ложкою.
Начинку вилити на застиглу яблучну суміш.
Обережно розрівняти поверхню і поставити в холодильник до застигання.
Останнє лимонне желе розчинити в 0,5 л гарячої води разом з 1 чайною ложкою желатину, охолодити і поставити в холодильник.
Коли воно досягне консистенції пудингу, вилити його на пляцок, знову охолодити в холодильнику, бажано на кілька годин.
Коли останній шар пляцка застигне, гострим холодним ножем його нарізаємо на частинки.
ЩЕ ПЛЯЦОК: ❤ Дуже смачний пляцок “Маркіза” на горіховому безе з шоколадним та заварним кремом із пудингу
На смак він вийшов дуже ніжним і смачним. Насолоджуйтесь! ❤