Торт ” Молочна дівчинка” складається з 6 молочних коржів та крему на основі вершків – звідси і походження назви торта. Здається, що приготувати торт складно, але в даному випадку все навпаки. Коржі готуються дуже просто та швидко. Крем та глазур теж готуються просто.
В результаті ви отримаєте досить великий (і що дуже важливо – дуже смачний) торт, витративши при цьому не дуже великі зусилля і використавши доступні і недорогі продукти.
Інгредієнти:
Для коржів:
- 2 яйця,
- 380гр згущеного молока,
- 170гр борошна,
- 10гр розпушувача
Для крему:
- 200гр згущеного молока,
- 500мл вершків 33-35%.
Малинова начинка:
- 300гр малини
- 70гр цукру
- 5гр яблучного або цитрусового пектину
Як готувати торт молочна дівчинка:
Просіюємо борошно, додаємо розпушувач і ретельно перемішуємо, щоб він рівномірно розподілився у борошні. Перемішуємо віночком молоко згущене з яйцями. Всипаємо сухі інгредієнти в згущене молоко з яйцем і добре вимішуємо віночком до однорідності.
На папері для випікання малюємо коло діаметром 18-20см. Викладаємо 2-3 столові ложки тіста. Поступово розподіляємо. Особливу увагу приділіть краям. Вони зазвичай виходять тоншими і тому першими починають підгоряти. Краще намагатися робити їх однієї товщини із серединкою. Випікаємо коржі до золотистого кольору хвилин 5 за температури 170-180 градусів (залежить від вашої духовки). Зверніть увагу, що зверху корж може не зарум’янитися, а знизу почне підгоряти. Тож будьте уважні. Дістаємо бісквіт і відразу ж знімаємо, не чекаючи, поки охолоне.
Якщо ви хочете скласти коржі стопочкою, перекладайте кожен корж пергаментом, інакше у вас все склеїться, адже коржі дуже липкі.
Готуємо крем.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Шоколадний торт “Йогурт” з мусом із йогурту та вершків – дуже смачний і красивий
Збиваємо згущене молоко з вершками до повітряного, але в той же час стабільного стану.
Малинова начинка:
Малину довести до кипіння і пробити блендером (за бажання можна перетерти через сито). Знову поставити на вогонь і постійно помішуючи, всипати дощем суміш цукру з пектином. Проварити пару хвилин для загусання.
Складання:
Я збираю цей торт у кільці. На підкладку (тарілку) викладаємо трохи крему (щоб торт не їздив) і кладемо перший бісквіт, змащуємо кремом, потім викладаємо малинову начинку, накриваємо бісквітом і повторюємо те саме.
Накриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 4 години мінімум. Зверху можна прикрасити свіжою або замороженною малиною.
СМАЧНОГО ВАМ ТОРТИКА,ЛЮБІ МОЇ!