Найніжніші запечені рибні котлети з минтаю та овочів

Такі запечені рибні котлети з минтаю та овочів, можете записувати в категорію смачних і корисних страв. Риба у поєднанні з овочами має особливий ніжний смак та легкість .Такі котлети я ще “найніжнішими” називаю! Нічого шкідливого немає ні в складі, ні в рецепті приготування, тому їх можна назвати дієтичними і корисними. Часто готую такі для дітей, та й самі з чоловіком їмо із задоволенням, для легкої вечері страва ідеальна!

Ділюся рецептом  як приготувати мої улюблені запечені рибні котлети з минтаю та овочів. Для цих котлет беру недорогий минтай, готую без смаження і хліб ніколи не додаю. Вони виходять соковитими, ніжними і дуже ароматними. Складно повірити, що котлети приготовані зі звичайного минтая. Рекомендую також приготувати ці рибні котлети з хеку або тріски.  На мій погляд, котлети з риби найкраще подавати з картопляним пюре. Куштуйте та діліться враженнями!

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • Філе минтаю або тріски – 700 р. (у мене минтай)
  • Цвітна капуста – 130 г.
  • Картопля – 130 г.
  • Морква – 130 г.
  • Цибуля – 100 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Вівсяне борошно – 5-6 ст.л. (можна взяти і звичайне борошно)
  • Сіль
  • Чорний перець
  • Соняшникова олія

Як приготувати запечені рибні котлети з минтаю:

Рибу нарізаємо на шматочки, перемелюємо в блендері або пропускаємо через м’ясорубку. Риба будь-яка підійде, я як і написала, частіше роблю такі котлетки з минтаю або хеку.

Далі перемелюємо моркву, картоплю, цибулю, цвітну капусту і з’єднуємо з рибою. Мені такий набір овочів до рибних котлет дуже подобається, дуже гармонійно виходить.

ЩЕ КОТЛЕТИ: ❤ Котлети із хека з плавленим сиром

Вливаємо пару яєць, солимо, перчимо, перемішуємо, потім всипаємо вівсяне борошно, або беремо перемелені вівсяні пластівці і, ще раз більш ретельно перемішуємо до повної однорідності.

Формуємо котлети і викладаємо на лист, застелений пергаментом або силіконом.

Відправляємо лист у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності дістаємо і змащуємо соняшниковою олією, так котлетки підрум’яняться і виглядатимуть більш апетитно.

Котлети виходять дуже ніжні і соковиті! Незважаючи на велику кількість овочів, риба в них чудово відчувається!

Для дієти чи правильного харчування рецепт чудовий! На вечерю ми такі котлетки їмо без жодного гарніру, тільки простенький соус зі сметани, кропу та часнику, і пару свіжих помідорів.

ЩЕ  РЕЦЕПТ: ❤ Святкова закуска із скумбрії з яйцем та чорносливом

Спробуйте все дуже просто і дуже смачно! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Найніжніші запечені рибні котлети з минтаю та овочів
Салат з тунцем і морквою: на свято і на кожен день