Салат “Французький” – легка святкова закуска

Салат "Французький" сподобається любителям легких святкових закусок. У його складі немає м'яса, але добре поєднується з основними стравами з курки, телятини чи свинини. Кисло-солодкий смак овочевих інгредієнтів та вершкова сирна нотка – те, що потрібно для гарного салату!

Такий салат “Французький” можна приготувати з легким домашнім майонезом або сметаною.

Інгредієнти:

  •  2 яблука
  •  2 моркви
  •  1 цибулина
  •  4 яйця
  •  200 гр твердого сиру
  •  100 гр майонезу
  •  сіль за смаком

 Як готувати салат французський:

Очищуємо яблука від шкірки, видаляємо серцевину, свіжу моркву миємо та чистимо. Яйця варимо на круто, даємо охолонути

Нарізаємо цибулю і заливаємо її окропом, щоб вона стала м’якою.

На грубій тертці натираємо одне яблуко, додаємо в салатницю.

Тремо два яйця і одну моркву, змішуємо, викладаємо на яблучний шар, змащуємо майонезом.

Натираємо половину сиру, додаємо на салат.

Потім шари повторюються в такому самому порядку, верхній сирний – заключний, його змащувати майонезом не потрібно. не обов”язково шари салату мають бути в такій послідовності. Експериментуйте!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Салат «Малахитовий браслет»: смачна страва  з ківі,яка вас здивує 

Салат “Французький” можна прикрасити дрібно посіченими волоськими горіхами або фундуком.
Якщо під рукою нема твердого сиру, використовуйте нежирний плавлений сирок. Насолоджуйтесь ніжною стравою та порадьте рецепт друзям!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Салат “Французький” – легка святкова закуска
Замість «Мімози» готую закусочний торт із крекерів