Досить вдалим поєднанням інгредієнтів печінкового салату є смажена печінка, солоні огірки , маринована цибулі, обсмажена морква з болгарським перцем. У принципі, воно класичне і багатьма улюблене. Цей салат – тому підтвердження. Салат із курячої печінки можна подати як порційно, так і на загальному блюді.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- Куряча печінка 600 гр
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Огірок солоний 2 шт
- Перець болгарський 1 шт
- Морква 1 шт
- Борошно пшеничне для панірування
- Рослинна олія для обсмажування овочів і печінки
- Сіль за смаком
Заправка
- Майонез 2 ст.л
- Гірчиця зерниста 1 ч.л
- Перець чорний мелений за смаком
Маринад для цибулі
- Цукор-пісок 1 ст.л
- Оцет столовий 9% 1 ст.л
- Вода 150 мл
Як приготувати салат із курячої печінки:
Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкою соломкою. Перекладаємо цибулю в глибоку миску, додаємо цукор, оцет і заливаємо водою кімнатної температури. Залишаємо маринуватися доти, доки готуємо інші інгредієнти.
Курячу печінку ретельно промиваємо під проточною водою та обсушуємо на паперових рушниках, щоб прибрати зайву вологу.
У сковорідці розігріваємо трохи рослинної олії. Печінку обвалюємо в борошні та викладаємо в один шар на сковороду. Обсмажуємо з двох боків до готовності на середньому вогні.
У самому кінці обсмажування печінку солимо та перчимо за смаком. Перемішуємо і знімаємо шматочки на паперові рушники, щоб увібралися надлишки олії. Даємо печінці повністю охолонути.
ЩЕ САЛАТИК: ❤ Дуже смачний салат “Київський”, який готується всього 10 хвилин
У сковорідку наливаємо трохи олії, нагріваємо і викладаємо моркву, нарізану тонкою соломкою. Обсмажуємо моркву протягом 4-5 хвилин до м’якості.
До моркви додаємо болгарський перець, нарізаний тонкою соломкою. Смажимо овочі разом ще 5 хвилин і знімаємо з вогню.
Солоні огірки нарізаємо тонкою соломкою.
Остиглу смажену курячу печінку нарізаємо тонкими скибочками.
У салатнику з’єднуємо нарізані печінку й огірки, остиглі обсмажені овочі. З цибулі зливаємо всю рідину і додаємо в салатник.
Салат солимо та перчимо за смаком. Як заправку додаємо зернову гірчицю та майонез. Перемішуємо.
Салат із курячою печінкою, солоними огірками, болгарським перчиком і морквою готовий!
ЩЕ САЛАТ: ❤ Салат з куркою та морквою по-корейські. Від цього салату всі господині в захваті
Всім мирного та тихого дня і приємного апетиту! ❤