Салат із курячої печінки з солоним огірком, морквою та болгарським перцем

Готуємо ситний, яскравий оригінальний салат із курячої печінки з солоним огірком, морквою, болгарським перцем і маринованою цибулею. У ньому настільки вдале поєднання інгредієнтів, що салат завжди подобається абсолютно всім. Він чудово підійде до святкового застілля або для сімейної вечері.

Досить вдалим поєднанням інгредієнтів печінкового салату є смажена печінка, солоні огірки , маринована цибулі, обсмажена морква з болгарським перцем. У принципі, воно класичне і багатьма улюблене. Цей салат – тому підтвердження. Салат із курячої печінки можна подати як порційно, так і на загальному блюді.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • Куряча печінка 600 гр
  • Цибуля ріпчаста 1 головка
  • Огірок солоний 2 шт
  • Перець болгарський 1 шт
  • Морква 1 шт
  • Борошно пшеничне для панірування
  • Рослинна олія для обсмажування овочів і печінки
  • Сіль за смаком

Заправка

  • Майонез 2 ст.л
  • Гірчиця зерниста 1 ч.л
  • Перець чорний мелений за смаком

Маринад для цибулі

  • Цукор-пісок 1 ст.л
  • Оцет столовий 9% 1 ст.л
  • Вода 150 мл

Як приготувати салат із курячої печінки:

Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкою соломкою. Перекладаємо цибулю в глибоку миску, додаємо цукор, оцет і заливаємо водою кімнатної температури. Залишаємо маринуватися доти, доки готуємо інші інгредієнти.

Курячу печінку ретельно промиваємо під проточною водою та обсушуємо на паперових рушниках, щоб прибрати зайву вологу.

У сковорідці розігріваємо трохи рослинної олії. Печінку обвалюємо в борошні та викладаємо в один шар на сковороду. Обсмажуємо з двох боків до готовності на середньому вогні.

У самому кінці обсмажування печінку солимо та перчимо за смаком. Перемішуємо і знімаємо шматочки на паперові рушники, щоб увібралися надлишки олії. Даємо печінці повністю охолонути.

ЩЕ САЛАТИК: ❤ Дуже смачний салат “Київський”, який готується всього 10 хвилин

У сковорідку наливаємо трохи олії, нагріваємо і викладаємо моркву, нарізану тонкою соломкою. Обсмажуємо моркву протягом 4-5 хвилин до м’якості.

До моркви додаємо болгарський перець, нарізаний тонкою соломкою. Смажимо овочі разом ще 5 хвилин і знімаємо з вогню.

Солоні огірки нарізаємо тонкою соломкою.

Остиглу смажену курячу печінку нарізаємо тонкими скибочками.

У салатнику з’єднуємо нарізані печінку й огірки, остиглі обсмажені овочі. З цибулі зливаємо всю рідину і додаємо в салатник.

Салат солимо та перчимо за смаком. Як заправку додаємо зернову гірчицю та майонез. Перемішуємо.

Салат із курячою печінкою, солоними огірками, болгарським перчиком і морквою готовий!

ЩЕ САЛАТ: ❤ Салат з куркою та морквою по-корейські. Від цього салату всі господині в захваті

Всім мирного та тихого дня і приємного апетиту! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Салат із курячої печінки з солоним огірком, морквою та болгарським перцем
Смажені українські пампухи з маком – пісний рецепт без яєць