Здобні булочки з яблуками та корицею

Ці ніжні ароматні булочки з яблуками та корицею нікого не залишать байдужим :) Делікатний легкий м'якуш у цій випічці просто шикарно доповнюється соковитим яблуком та ароматною корицею. Це дуже смачно - особливо поки булочки ще трохи теплі і ви їх їсте зі склянкою холодного молока. Ммм...

М’які, повітряні та дуже ніжні булочки з яблуками та корицею просто тануть у роті. У це тісто ви можете загорнути й інші фрукти – грушу, сливу, персик, абрикос. У випадку з персиком рекомендую додати в начинку трохи кукурудзяного крохмалю, щоб сік не “втік” на лист ;) Рекомендую виділити півгодини на приготування ласощів, якими насолоджуватиметеся пару днів!

Інгредієнти:

Склянка 200 мл
  • молоко – 1 склянка
  • борошно – 3.5 склянки
  • дріжджі – 8 гр., або 4 гр сухих
  • цукор – 3 ст.л.
  • вершкове масло – 40 гр
  • дрібка солі
  • ванілін
  • яйце – 1 шт

Начинка

  • яблука – 700 – 800 гр
  • цукор – 3 ст.л
  • сік половини лимона
  • кориця

Як приготувати булочки з яблуками та корицею:

У глибокій ємності змішайте молоко, дріжджі та 3 ст. л. цукру. Відкладіть суміш хвилин на 10. Тим часом збийте яйце з ваніліном, а потім поступово просійте до них борошно.

Замісіть тісто руками, додавши сіль та м’яке вершкове масло. Далі додайте в тісто дріжджі. Знову вимісіть тісто на робочій поверхні. Воно вийде м’яким, не прилипатиме до рук. Скачайте тісто в кулю, перекладіть його в миску та накрийте харчовою плівкою. Залишіть його підніматися на 1-2 години. Воно збільшиться в обсязі щонайменше в 2 рази.

Тим часом приготуйте начинку. Яблука очистіть та наріжте кубиками. Протушкуйте їх на середньому вогні в сковороді, посипавши цукром, що залишився, полив соком лимона і за бажанням додавши родзинки.

Коли рідина випарується хвилин через 20, додайте корицю. Залишіть яблука остигати під кришкою. Тим часом тісто, що підійшло, разімніть, поділіть його на маленькі однакові шматочки.

З них сформуйте кульки, замотайте їх у плівку та залиште ще на 15 хвилин. Потім на присипаній борошном поверхні з кульок зробіть коржики, в центр викладіть начинку.

Поверніть коржики в пиріжки, а їх у свою чергу викладіть на лист, заздалегідь вистелений пергаментом. Накрийте вироби рушником, залиште на 15 хвилин.

Потім змастіть булочки збитим яйцем, посипте цукром. Готуйте здобу в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин. Подавайте до столу трохи остиглими.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: Домашні рогалики із дріжджового тіста з яблучною начинкою
Здобна випічка
 

Яблучні булочки на дріжджах — не лише ідеальний перекус, а й повноцінний сніданок. Вони ситні, в міру солодкі та досить компактні. Взяв булочку і пішов у справах. Смачного!
Оцініть статтю
( 9 оцінок, середнє 3.89 з 5 )
Світ рецептів
Здобні булочки з яблуками та корицею
Пухові булочки з сиром! Готую моє улюблене тісто та печу розбірний пиріг