М’які, повітряні та дуже ніжні булочки з яблуками та корицею просто тануть у роті. У це тісто ви можете загорнути й інші фрукти – грушу, сливу, персик, абрикос. У випадку з персиком рекомендую додати в начинку трохи кукурудзяного крохмалю, щоб сік не “втік” на лист Рекомендую виділити півгодини на приготування ласощів, якими насолоджуватиметеся пару днів!
Інгредієнти:
Склянка 200 мл
- молоко – 1 склянка
- борошно – 3.5 склянки
- дріжджі – 8 гр., або 4 гр сухих
- цукор – 3 ст.л.
- вершкове масло – 40 гр
- дрібка солі
- ванілін
- яйце – 1 шт
Начинка
- яблука – 700 – 800 гр
- цукор – 3 ст.л
- сік половини лимона
- кориця
Як приготувати булочки з яблуками та корицею:
У глибокій ємності змішайте молоко, дріжджі та 3 ст. л. цукру. Відкладіть суміш хвилин на 10. Тим часом збийте яйце з ваніліном, а потім поступово просійте до них борошно.
Замісіть тісто руками, додавши сіль та м’яке вершкове масло. Далі додайте в тісто дріжджі. Знову вимісіть тісто на робочій поверхні. Воно вийде м’яким, не прилипатиме до рук. Скачайте тісто в кулю, перекладіть його в миску та накрийте харчовою плівкою. Залишіть його підніматися на 1-2 години. Воно збільшиться в обсязі щонайменше в 2 рази.
Тим часом приготуйте начинку. Яблука очистіть та наріжте кубиками. Протушкуйте їх на середньому вогні в сковороді, посипавши цукром, що залишився, полив соком лимона і за бажанням додавши родзинки.
Коли рідина випарується хвилин через 20, додайте корицю. Залишіть яблука остигати під кришкою. Тим часом тісто, що підійшло, разімніть, поділіть його на маленькі однакові шматочки.
З них сформуйте кульки, замотайте їх у плівку та залиште ще на 15 хвилин. Потім на присипаній борошном поверхні з кульок зробіть коржики, в центр викладіть начинку.
Поверніть коржики в пиріжки, а їх у свою чергу викладіть на лист, заздалегідь вистелений пергаментом. Накрийте вироби рушником, залиште на 15 хвилин.
Потім змастіть булочки збитим яйцем, посипте цукром. Готуйте здобу в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин. Подавайте до столу трохи остиглими.