Маринований перець фарширований цибулею, можна приготувати всього за 20 хвилин . Він виходять настільки смачним, що гості часто забувають і про м’ясо. Але краще йому дати трошки замаринуватись. Тоді відкриється його смак на повну.
Інгредієнти:
- 12 болгарських перців,
- 1 гіркий перець,
- 2 зубчики часнику,
- 100 мілілітрів рослинної олії,
- по чайній ложці солі та цукру,
- половина лимона,
- пучок петрушки.
Готуємо маринований перець фарширований цибулею :
Підготуйте усі інгредієнти. Якщо ви не маєте винного оцту, можна замінити його іншим фруктовим оцтом або лимонним соком. Болгарські перці я використала довгастого сорту.
Солодкі перці очистіть від насіння, зрізавши плодоніжку. Залишіть перці цілими, так як ми фаршируватимемо їх цибулею і часником. Обсмажте перці на оливковій олії (1 ст. ложка) з одного боку до потемніння шкірки. Переверніть перці і обсмажте ще приблизно 5-7 хвилин. Потім накрийте кришкою сковороду і загасіть на маленькому вогні до м’якості, приблизно 10 хвилин.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Дуже смачна малосольна скумбрія всього за декілька годин
Готові обсмажені перці викладіть на рівну поверхню, остудіть і зніміть шкірку.
Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями. Додайте сіль, перець та цукор. Перемішайте і потримайте 5 хвилин поки сіль і цукор не розчиняться. Додайте винний оцет (1/2 ч. ложки залиште для останнього кроку) і дайте цибулі маринуватися приблизно 1 годину. Часник дрібно порубайте ножем, кріп (2 гілочки) та петрушку також наріжте дрібно. Злийте з цибулі маринад. Змішайте цибулю та зелень із часником в одній мисці.
Нафаршуйте перець отриманою масою.
Складіть у широку ємність і злегка притисніть.
1/2 чайної ложки оцту, 1 ст. ложку оливкової олії і 1 гілочку дрібно нарізаного кропу змішайте в окремій мисці.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Смажений болгарський перець по-одеськи на закуску та на зберігання
Залийте маринадом, що вийшов, перець з цибулею, часником і зеленню. Поставте у холодильник приблизно на 1 годину. Ароматна, гостра та пряна закуска з болгарського перцю з цибулею, часником та зеленню готова!
Можна до м’ясних страв, а можна і до міцних напоїв – кому як подобається. На мій погляд перчик ідеально смакує з шашликом , ковбасою або м’ясом гриль.
Смачного!