Соус із вишні з часником та приправами на зиму

Класичний соус із вишні з часником та приправами, нагадує сливовий кисло-солодкий ткемалі. Він підходить до яловичини, свинини, птиці, і взагалі будь-якого м'яса. Вишнева підлива нейтралізує надмірну жирність, яка характерна для деяких м'ясних страв. Який би рецепт її приготування ви не вибрали, є кілька загальних порад, які допоможуть довести смак до досконалості:

Цей соус із вишні з часником та приправами справжній шедевр грузинської кухні, він чудово поєднується з м’ясними, рибними стравами, смаженими овочами і навіть простим яєчним омлетом. Часник надає соусу з вишні надзвичайної гостроти і робить його незамінним при подачі до запеченої яловичини. Посилити смак складу можна невеликою порцією перцю чилі.

Інгредієнти:

  • 300 г цукру
  • 2 ч.л. солодкої паприки
  • 2 кг очищеної від кісточки вишні
  • 2 ст. каррі
  • 1/4 ч.л. мускатного горіха
  • 2 ч.л.суміші перців (можна покласти перець чилі)
  • 1 ст.л. солі
  • 2 головки великі часнику
  • 1 ч.л копченої паприки
  • 20 гр коріандру

Як приготувати соус із вишні з часником та приправами,:

Отже тут у мене 2 кілограми вже очищених від кісточки вишні, можна її відразу пропустити через м’ясорубку або пробити блендером. Але краще це зробити після того, як вона трохи провариться, так буде менше бризок.

Засипаю її цукром, додаю сіль, суміш перців, перець беріть на свій смак, можете додати перчик чилі, якщо любите дуже гостре. Коріандр, копчену паприку приблизно чайну ложку, якщо її немає, то добавте звичайну.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Запечений болгарський перець на зиму

Її  я також додам, вона не так дає смак, скільки вплине на колір соусу . Потім насипаєм зовсім трохи мускатного горіха і приправу каррі, якщо ви її не любити не додайте.

Взагалі цей соус як і будь-який інший може готуватися на ваш смак. Тобто ви додавайте цукор, сіль, трохи перцю і потім вже підбираєте інше на свій смак, також звичайно не забудьте про часник. Часник у цьому соусі також відіграє важливу роль. Видавлюю сюди 2 головки часнику, кількість часнику також регулюйте на свій смак.

Доведу все до кипіння і проварюватиму 25-30 хвилин, і поки буде уварюється соус, я стерилізуватиму банки і прокиплю кришки. Отже вишні проварилися півгодини після закипання і тепер за допомогою блендера я перетворюю їх на однорідну масу, якщо ви хочете, щоб у вас у соусі траплялися цілі вишеньки, то, звичайно ж, можете цього і не робити. Блендер не піднімайте, коли подрібнюєте, щоб вас соус не оббризкав.

Зараз саме час все спробувати і вирішите може бути вам необхідно додати трохи солі або цукру, або можливо не вистачає вам якоїсь спеції, ще додавайте і проварюйте ще хвилин п’ять і відразу ж розливайте по стерильним банкам і закручуйте , Дивіться також по густоті, після остигання соус трохи повинен загуснути, але звичайно ж і зараз можна визначити наскільки він густий.

Мені хочеться все-таки щоб він був густіший, тому я варю ще хвилин 20. Рідина помітно випарувалося і соус вже став набагато густішим, ця консистенція мене повністю влаштовує, закручуючи його по банках. З цієї кількості у мене вийшло ось такі ось баночки в кожну баночку входить 450 мілілітрів і залишилося трохи соусу, я його візьму на найближчі шашлики.

Цей соус підходить до стейків, шашликів, птиці ковбасок-гриль. З ними страви виходять вишукані як у ресторані, а готується він, як ви бачили дуже просто.

ЧИТАТИ ЩЕ: Сацебелі – грузинський гострий соус до будь-якого м’яса

Порада: якщо хочете зробити підливу менш пікантною, замість часнику додайте до неї цибулю. Одну головку подрібніть, обсмажте на сковорідці до м’якості і кладіть разом з іншими інгредієнтами. Смак вийде іншим, але не менш цікавим

Раджу від душі вам цей рецепт та приємного всім апетиту!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Соус із вишні з часником та приправами на зиму
Мариновані кабачки із кетчупом Чилі: смачна закуска на зиму