В умовах дефіциту часу листкове тісто може виручити навіть із приготуванням святкових закусок. Ось, наприклад, за цим рецептом пиріжки із листкового бездріжджового тіста нескладно формуються . І вже за півгодини у вас буде готова оригінальна, смачна і красива випічка-закуска.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- Тісто листкове бездріжджове 500 гр
- Фарш курячий 250 гр
- Цибуля ріпчаста ½ шт
- Картопля ½ шт
- Коріандр мелений ½ ч.л
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Яйце куряче 1 шт (для змащення)
- Кунжут за бажанням для посипання
Як приготувати пиріжки із листкового бездріжджового тіста:
Цибулю і картоплю натираємо на тертці, злегка віджимаємо зайву рідину і додаємо в курячий фарш. Солимо і перчимо за смаком, додаємо коріандр і перемішуємо.
Листкове бездріжджове тісто відтаюємо згідно з інструкцією на упаковці. Один пласт укладаємо на папір для випічки та розкачуємо. Прямо з папером перекладаємо тісто на деко. За допомогою шпажки розмічаємо тісто на квадрати, щоб позначити майбутні пиріжки.
Другий пласт тіста розкачуємо трохи більшим розміром, ніж перший.
ЩЕ ПИРІГ: ❤ Міні самса з начинкою із картоплі, м’яса та сиру: хрумка та ніжна, просто диво
У розмічені квадрати укладаємо начинку, залишаючи невеликий відступ від країв квадратиків.
За допомогою пензлика, змоченого водою, змащуємо місця розмітки між пиріжками.
Накриваємо заготовку другим шаром тіста і за допомогою руки або шпажки притискаємо краї пиріжків так, щоб тісто склеїлося по краях. По краях тісто також притискаємо, щоб вони скріпилися.
Збовтуємо яйце і змащуємо пиріжки зверху.
Посипаємо насінням кунжуту.
Запікаємо пиріжки в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці протягом 25-30 хвилин.
Розділяємо готову випічку на окремі пиріжки та подаємо до столу.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Турецький Бурек з м’ясом – швидкий та смачний пиріг
Смакую яке в теплому, так і в холодному вигляді. Приємного апетиту!❤