Пиріжки із листкового бездріжджового тіста з фаршем і картоплею в духовці

Якщо потрібно смачно, ситно і швидко нагодувати всю сім'ю, то пиріжки із листкового бездріжджового тіста з фаршем і картоплею в духовці це те, що треба! Пиріжки виходять смачними, зверху хрусткі, а всередині ніжні та соковиті, а головне - їх приготування займає буквально кілька хвилин. Це ідеальний варіант швидкої, простої та дуже смачної випічки з готового листкового тіста.

В умовах дефіциту часу листкове тісто може виручити навіть із приготуванням святкових закусок. Ось, наприклад, за цим рецептом пиріжки із листкового бездріжджового тіста нескладно формуються . І вже за півгодини у вас буде готова оригінальна, смачна і красива випічка-закуска.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове 500 гр
  • Фарш курячий 250 гр
  • Цибуля ріпчаста ½ шт
  • Картопля ½ шт
  • Коріандр мелений ½ ч.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Яйце куряче 1 шт (для змащення)
  • Кунжут за бажанням для посипання

Як приготувати  пиріжки із листкового бездріжджового тіста:

Цибулю і картоплю натираємо на тертці, злегка віджимаємо зайву рідину і додаємо в курячий фарш. Солимо і перчимо за смаком, додаємо коріандр і перемішуємо.

Листкове бездріжджове тісто відтаюємо згідно з інструкцією на упаковці. Один пласт укладаємо на папір для випічки та розкачуємо. Прямо з папером перекладаємо тісто на деко. За допомогою шпажки розмічаємо тісто на квадрати, щоб позначити майбутні пиріжки.

Другий пласт тіста розкачуємо трохи більшим розміром, ніж перший.

ЩЕ ПИРІГ: ❤ Міні самса з начинкою із картоплі, м’яса та сиру: хрумка та ніжна, просто диво

У розмічені квадрати укладаємо начинку, залишаючи невеликий відступ від країв квадратиків.

За допомогою пензлика, змоченого водою, змащуємо місця розмітки між пиріжками.

Накриваємо заготовку другим шаром тіста і за допомогою руки або шпажки притискаємо краї пиріжків так, щоб тісто склеїлося по краях. По краях тісто також притискаємо, щоб вони скріпилися.

Збовтуємо яйце і змащуємо пиріжки зверху.

Посипаємо насінням кунжуту.

Запікаємо пиріжки в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці протягом 25-30 хвилин.

Розділяємо готову випічку на окремі пиріжки та подаємо до столу.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Турецький Бурек з м’ясом – швидкий та смачний пиріг

Смакую яке в теплому, так і в холодному вигляді. Приємного апетиту!❤

 

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Пиріжки із листкового бездріжджового тіста з фаршем і картоплею в духовці
Ватрушки з сиром та полуницею: печу їх з різними ягодами свіжими або замороженими