Сьогодні я майже ніколи не зустрічаю печиво «персики» в пекарнях або кондитерських. Вважаю це абсолютно несправедливим, тому що ця пісочна випічка – одна з найсмачніших солодощів, яку залишила нам радянська кухня. Тож ми можемо насолоджуватися нею і сьогодні тільки добавимо модну кулінарну родзинку.
Інгредієнти:
Для печива:
- борошно – 550 г
- розпушувач – 1 ст.
- яйце – 3 шт.
- цукор – 150 г
- молоко – 80 мл
- сироп персиковий – 40 мл
- масло вершкове – 110 г
- лимон – 1 шт.
Для начинки:
- рікотта – 500 г
- цукор – 90 г
- апельсин – 1 шт.
Для прикрас:
- барвник жовтий
- м’ята цукор
- барвник червоний
Як приготувати печиво персики:
У великій мисці змішати борошно та розпушувач. У маленькій мисці збити міксером яйця із цукром. Додати до них молоко, персиковий сироп, вершкове масло та натерту лимонну цедру, перемішати. Цю суміш додати до сухих інгредієнтів у великій мисці, замісити гладке тісто спочатку міксером, потім руками. Дати тісту відпочити кілька хвилин.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Печиво “Лимончики” ароматне та дуже красиве!
З тіста зліпити 44 маленькі кульки, може знадобитися додатково невелика кількість борошна. Деко застелити папером для випічки і розмістити кульки, трохи притиснути їх. Відстань між ними має бути 2 см. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин. При цьому через 7 хвилин необхідно перевернути печиво на інший бік. Під час випікання воно може трохи потріскатися.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Мармурове шоколадне печиво з апельсином та волоськими горіхами
У цей час для крему змішати рикотту, цукор, натерту апельсинову цедру та жовтий харчовий барвник (куркуму або шафран). Для прикраси приготувати 2 миски: одну з цукром, іншу з червоним харчовим барвником (вишневий чи буряковий сік, гель-барвник у тюбиках). Тут використовувався гель-барвник у тюбиках, розведений 3 ст. води.
Дістати готове печиво. Поки воно тепле, з плоского боку витягти серцевину за допомогою ложки. Потім цю заготовку опуклою стороною занурити в червоний харчовий барвник, а потім у цукор. Дві половинки печива з’єднати кремом з рікотти. Відправити печиво на 3 години в холодильник, щоб воно склеїлося. Для отримання стабільного стану можна використовувати лотки для яєць. Перед подачею прикрасити листочком м’яти, імітуючи персикове листя.
Смачного вам!