Для мене чаювання в колі родичів з дитинства було чимось приємним, душевним. Здавалося, що в ці моменти кухня сталє затишнішою. Особливо, коли на столі були домашні торти. Тому я радую свою сім’ю смаколиками. І сьогодні це буде особливий торт. Наполеон “Дует” має дуже хрусткі і тонкі коржі. У крема «зручна» консистенція, яка стабільно «тримає» торт і при цьому чудово просочує коржі!
Інгредієнти:
Для коржів:
Класичних:
- 430 г борошна;
- 1 яйце С0 (або 55-60 г);
- 35 г коньяку;
- 150 г води;
- 150 г вершкового масла 82,5%;
- дрібка солі.
Шоколадних:
- 400 г борошна;
- 30 г какао;
- 1 яйце категорії С0 (або 55-60 г);
- 35 г коньяку;
- 150 г води;
- 150 г вершкового масла 82,5%;
- дрібка солі.
Додатково:
- борошно
Крем:
Класичний:
- 500 г молока 2,5%;
- 70 г вершків 20%;
- 5 жовтків категорії С2 (або 85 г);
- 40 г кукурудзяного крохмалю;
- 120 г цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 115 г білого шоколаду ;
- 130 г маскарпоне;
- 40 г вершкового масла 82,5%;
Шоколадний:
- Ідентичний по складу і кількості інгредієнтів «Класичному», змінити білий шоколад на 115 г молочного.
Як приготувати наполеон “Дует” покроково :
Заморожене масло натерти на тертці, змішуючи масляну стружку з просіяним борошном (я масло натирала на самій дрібній тертці). Яйце змішати з сіллю. Зробити поглиблення в суміші борошна і масла, влити яйце з сіллю і воду з коньяком, змішати виделкою, потім сформувати тісто в кулю.
Заготовку поділити на шматочки по 80 г, у мене вийшло по 10 шматочків класичного і шоколадного тіста. Аналогічно приготувати шоколадне тісто, просіявши борошно з какао.
Заготовки коржів відправити в холодильник (присипавши борошном) на 2,5-3 години на нижню, саму холодну полицю холодильника. Через 2-2,5 години духовку розігріти до 210 градусів з режимом “конвекція”.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Готуємо ніжний торт «Молочна дівчинка»
Кожен шматочок тіста розкачати на пергаменті через пакет або харчову плівку, максимально тонко (приблизно 22-23 см в діаметрі). Перед випіканням наколоти виделкою.
Випікати 5-7 хв (орієнтуйтеся по своїй духовці ) до золотистого кольору. Готовий гарячий корж акуратно обрізати до 20 см ( я використовувала кільце-форму і тонкий ніж). Обрізати акуратно, коржі хрусткі! Обріжки подрібнити і використовувати в якості оформлення торта.
Приготування крему:
Жовтки змішати з цукром, ванільним цукром, кукурудзяним крахмалем. Підігріти молоко з вершками, влити половину тонкою цівкою в жовткову суміш, добре перемішати і влити решту. Перелити заготовку назад в сотейник і варити на маленькому вогні до загустіння. В кінці додати шоколад, перебити блендером до блискучої гладкої маси, накрити плівкою і прибрати в холодильник на 4-5 годин.
Аналогічно приготувати шоколадний крем. Я варила крем напередодні і залишала на ніч в холодильнику.
Маскарпоне збити з вершковим маслом, ложкою ввести заварну основу, збити до однорідної консістенції. Аналогічно приготувати крем з молочним шоколадом.Таким чином у нас виходить по 10 коржів класичних і 10 шоколадних і два види крему.
Зібрати торт наступним чином:
шоколадний корж + шоколадний крем + шоколадний корж + шоколадний крем + класичний корж + класичний крем + класичний корж + класичний крем.
Готовий торт загорнути в харчову плівку, поверх поставити плоску широку тарілку, і невеликий вантаж в 700-800 г.
Відправити торт в холодильник на 2-3 години (у мене торт був в плівці і з вантажем ніч).
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ідеальний торт «Наполеон» із сухофруктами
Вирівняти торт кремчізом (за бажанням), прикрасити крихтою.
Смачного!