Ароматний, густий полуничний джем на зиму. Без желатину та пектину!

Відмінний спосіб заготовити полуницю на зиму – це приготувати полуничний джем! Час готувати джем, поки сезон полуниці не закінчився. У цьому густому полуничному джемі немає ні краплі загусника, та й цукру досить мало. Як цього досягти? Є один секрет! У нашій родині його з’їдають із космічною швидкістю! Рецепт дуже простий, багато хто знає, а комусь може стати в нагоді.

Полуничний джем на зиму , який готується за один прийом. Ароматний, солодкий та густий джем стане чудовим доповненням тостів або соковитою начинкою для пирога. Джем відрізняється від варення тим, що його завжди варять в один прийом, в ньому немає цілих ягід, а по густоті він нагадує холодець. Правильний джем легко мастити на хліб, він не стікає, зберігає яскравий смак та аромат свіжих плодів.

Продукт добре переносить як сильне заморожування, так і нагрівання. Його часто використовують для приготування напівфабрикатів (млинців, сирників). З джемовою начинкою роблять печиво, відкриті та закриті пироги, але найсмачніше джем сам по собі, особливо якщо він полуничний.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • полуниця – 1 кг
  • цукор – 200 г
  • сік лимона – 1 ч. л.

Як приготувати полуничний джем :

Добре миємо та просушуємо ягоду, також видаляємо плодоніжки. Нарізаємо на невеликі шматочки, засипаємо цукром. На смак додаємо лимонний сік або лимонну кислоту — вони необхідні для збереження яскравого кольору. Добре все перемішуємо і залишаємо ягоду приблизно на 30 хв – 1 годину, щоб вона пустила сік. Протягом цього часу періодично перемішуємо.

Після цього цукор повинен повністю розчинитися, а ягода віддати досить багато соку. За бажання можна збити блендером до однорідності, тоді в готовому джемі не траплятиметься навіть невеликих шматочків ягоди.

ЩЕ ВАРЕНЯ:❤  Королівське варення із полуниці: виходить густий сироп та мармеладні ягоди

Тепер переходимо до варіння. Варити джем на сильному вогні, постійно помішуючи.

Сильний вогонь необхідний для утворення рясної піни, її в жодному разі не прибираємо, адже саме в піні виділяється пектин, а він і є наш загусник.

Поступово уварюємо ягоду, виводячи вологу, на 2 кг ягоди потрібно приблизно 30 хвилин. Перша ознака того, що ви близькі до завершення – поведінка піни: вона стає зовсім не рясною і починає стягуватися до центру, по краях її витісняє вже готовий густий джем.

Якщо ви все ще не впевнені в готовності, викладете ложку джему на тарілку і подивіться: якщо він практично не розтікається, ласощі готові.

Гарячий джем розкладаємо по стерильним банкам, закриваємо та готово!

Зберігати таку заготівлю можна і за кімнатної температури.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Вишневий джем та повидло на зиму

Джем виходить густий, смачний, дуже красивий, ніякі загусники не знадобляться! Смачного вам джему ! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Ароматний, густий полуничний джем на зиму. Без желатину та пектину!
Мариновані баклажани з часником та перцем як гриби на зиму: подобаються всім хто їх пробував