Запечені котлети на пекінській капусті в соусі бешамель

Рецепт простої страви з духовки на обід або вечерю - смачні домашні запечені котлети на савойській капусті в ароматному соусі бешамель. Зізнаюсь, що я готувала цю страву вперше. Зазвичай я запікаю такі котлети на квашеній капусті. Цього разу я вирішила трохи змінити рецепт і поділитися ним з вами . З гарячою картопелькою вийшло неймовірно смачно !

Перед тим, як викласти у форму для запікання, наріжте свіжу пекінку і залийте її окропом приблизно на 10 хвилин. Така процедура дозволить капусті навіть після запікання залишатися хрусткою, а крім того, капуста збереже гарний свіжий колір. Також рекомендую вам посмажити котлети на сковороді, що займе всього кілька хвилин.  Завдяки обсмажуванню м’ясо швидко закриється, аромати залишаться всередині, а котлетки  після запікання будуть неймовірно соковитими! Запечені котлети  на пекінській капусті – це надзвичайно просте у приготуванні блюдо, яке чудово підійде не тільки на вихідні.

Інгредієнти:

Для котлет:

  • фарш свинячий 500 гр
  • суха кругла булочка: 1 шт. або 2 скибки білого хліба
  • часник: 3 зубчики
  • цибулина середнього розміру: 1 шт.
  • сіль: 1/2 ч.л
  • свіжомелений чорний перець: 1/2 ч. л
  • яйце: 1 шт.
  • панірувальні сухарі: 2-3 столові ложки (за бажанням)
  • холодна вода: 1/4 склянки
  • жир для смаження: 2 ст

Для соусу:

  • вершкове масло: 2 ст
  • борошно: 2 ст
  • молоко тепле: 500 – 700 мл
  • мускатний горіх: 1/2 ч.л
  • майоран: 1 ч.л
  • гірчиця – 1 ч.л.
  • сіль і перець за смаком
  • пекінська капуста середнього розміру

 Як готувати запечені котлети  на пекінській капусті:

Булку залийте водою і залиште намокати. Приправляємо фарш вказаною кількістю солі і перцю. Добавляєм 1/4 склянки дуже холодної води. Всі інгредієнти добре перемішуємо.

Додати натерту цибулю, видавлений через прес часник і добре віджату від води булку. Тепер маса повинна бути добре перемішаною. Найкраще надіти рукавичку і зробити це рукою.  Нарешті додайте яйце і за бажанням одну-дві столові ложки панірувальних сухарів. Перемішайте і відставте приблизно на 10 хвилин.

Ще рецепт: ❤  Найсмачніші гречаники – збиваємо гречку з яйцями і додаємо цибулю з морквою

Пекінську капусту наріжте, але не дуже дрібно. Викласти в миску і залити окропом. Дати постояти 10 хвилин.

У сотейнику розтопити вершкове масло, додати борошно і нагріти, весь час помішуючи, поки борошно не підрум’яниться. Продовжуючи помішувати і нагрівати, додаємо тепле молоко, поки нам не буде консистенція соусу. Нарешті додайте ложку майорану ,гірчиці та приправте за смаком сіллю та перцем.

У сковороді розігріти олію. З маси сформувати 6 більших або 8 менших котлет. Потім обсмажити до золотистої скоринки з двох сторін.

На дно форми для запікання викласти віджату капусту. На нього викласти гарячі котлети, а в кінці полити гострим соусом. Накриваємо блюдо і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати 20 хвилин. Потім зніміть кришку і запікайте ще 10 хвилин.

Котлети з фаршу, запечені з пекінською капустою, чудово смакують з печеною або відвареною картоплею, локшиною або рисом.

Мої котлети виготовлені зі свинини, але, звичайно, ви можете використовувати як альтернативу м’ясо птиці або змішане м’ясо.

Ще смачненьке: ❤ «Хлібні» котлети, як соковитий шніцель – у чому секрет?

Смачного!❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Запечені котлети на пекінській капусті в соусі бешамель
Найніжніші запечені рибні котлети з минтаю та овочів