Маринований перець фарширований цибулею, зеленню та часником – ідеально смакує до шашлику

Балканський маринований перець фарширований цибулею, зеленню та часником можливо - нова закуска до шашлику та мяса. Ті  хто пробував цей перець, уже не можуть забути його смак. І готують знов та знов. Приготуйте і ви, а потім поділитесь своїм враженням!

Маринований перець фарширований цибулею, можна приготувати всього за 20 хвилин . Він виходять настільки смачним, що гості часто забувають і про м’ясо. Але краще йому дати трошки замаринуватись. Тоді відкриється його смак на повну.

Інгредієнти:

  • 12 болгарських перців,
  • 1 гіркий перець,
  • 2 зубчики часнику,
  • 100 мілілітрів рослинної олії,
  • по чайній ложці солі та цукру,
  • половина лимона,
  • пучок петрушки.

Готуємо маринований перець фарширований цибулею :

Підготуйте усі інгредієнти. Якщо ви не маєте винного оцту, можна замінити його іншим фруктовим оцтом або лимонним соком. Болгарські перці я використала довгастого сорту.

Солодкі перці очистіть від насіння, зрізавши плодоніжку. Залишіть перці цілими, так як ми фаршируватимемо їх цибулею і часником. Обсмажте перці на оливковій олії (1 ст. ложка) з одного боку до потемніння шкірки. Переверніть перці і обсмажте ще приблизно 5-7 хвилин. Потім накрийте кришкою сковороду і загасіть на маленькому вогні до м’якості, приблизно 10 хвилин.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Дуже смачна малосольна скумбрія всього за декілька годин

Готові обсмажені перці викладіть на рівну поверхню, остудіть і зніміть шкірку.

Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями. Додайте сіль, перець та цукор. Перемішайте і потримайте 5 хвилин  поки сіль  і цукор не розчиняться. Додайте винний оцет (1/2 ч. ложки залиште для останнього кроку) і дайте цибулі маринуватися приблизно 1 годину. Часник дрібно порубайте ножем, кріп (2 гілочки) та петрушку також наріжте дрібно. Злийте з цибулі маринад. Змішайте цибулю та зелень із часником в одній мисці.

Нафаршуйте перець отриманою масою.

Складіть у широку ємність і злегка притисніть.

1/2 чайної ложки оцту, 1 ст. ложку оливкової олії і 1 гілочку дрібно нарізаного кропу змішайте в окремій мисці.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Смажений болгарський перець по-одеськи на закуску та на зберігання

Залийте маринадом, що вийшов, перець з цибулею, часником і зеленню. Поставте у холодильник приблизно на 1 годину. Ароматна, гостра та пряна закуска з болгарського перцю з цибулею, часником та зеленню готова!

Можна до м’ясних страв, а можна і до міцних напоїв – кому як подобається. На мій погляд перчик ідеально смакує з шашликом , ковбасою або м’ясом гриль.
Смачного!

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Світ рецептів
Маринований перець фарширований цибулею, зеленню та часником – ідеально смакує до шашлику
Ніжне сало за 2 години. Не маринуємо, а відразу варимо в пакеті