Готується такий пухкий пиріг з абрикосовим джемом дуже легко, просто та швидко. Виходить м’який, економічний, ніжний та дуже смачний! Рецепт можна використовувати для тортів – бісквіт розрізається на кілька коржів і просочується кремом.
Інгредієнти:
- яйця, 2 шт.;
- цукор, 4 ст.л.
- ванілін;
- олія рослинна, 5 ст.л;
- молоко, 5 ст.л;
- борошно, 5 ст.л;
- розпушувач, 2 ч.л;
- абрикосовий джем.
Як готується пухкий пиріг з абрикосовим джемом:
Яйця змішуємо з цукром та ваніліном до смаку, перебиваємо масу віночком або міксером.
Вливаємо молоко, перемішуємо. Додаємо рослинне молоко, перемішуємо. Всипаємо борошно з розпушувачем і вимішуємо віночком до однорідності.
ЧИТАТИ ЩЕ: Шоколадний пиріг з полуницею – соковитий, насичений смак та легке приготування
Беремо форму для запікання (у мене 18 сантиметрів), застеляємо пергаментним папером, змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Виливаємо частину тіста. Відправляємо до розігрітої духовки до 180 градусів – на 15 хвилин.
На тісто викладаємо абрикосовий джем невеликим шаром.
Зверху виливаємо тісто, що залишилося і відправляємо допікатися ще на 15 хвилин.
Забираємо форму, остуджуємо пиріг і змащуємо зверху варенням.
Посипаємо верх пирога подрібненими горіхами (арахіс або волоські).
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: Сирний пиріг з родзинками: ніжна випічка до чаю із доступних продуктів
Подаю такий ароматний та ніжний пиріг до чаю. Якщо є час і бажання, можна збити остуджені жирні вершки з цукровою пудрою і викласти крем зверху.
Приємного Вам апетиту та удачі у приготуванні!