Пухкий пиріг з абрикосовим джемом на молоці – швидкий та економічний рецепт

Сьогодні готувала дуже смачний пухкий пиріг з абрикосовим джемом ,який випікала на рослинній олії з додаванням молока. Пиріг виходить дуже пишним та повітряним: ніжне бісквітне тісто, просочене ароматним вареннячком. Такий пиріг обожнює вся моя сім’я, а мені готувати одне задоволення! Ділюсь рецептом з вами.

Готується такий пухкий пиріг з абрикосовим джемом дуже легко, просто та швидко. Виходить м’який, економічний, ніжний та дуже смачний! Рецепт можна використовувати для тортів – бісквіт розрізається на кілька коржів і просочується кремом.

Інгредієнти:

  • яйця, 2 шт.;
  • цукор, 4 ст.л.
  • ванілін;
  • олія рослинна, 5 ст.л;
  • молоко, 5 ст.л;
  • борошно, 5 ст.л;
  • розпушувач, 2 ч.л;
  • абрикосовий джем.

Як готується пухкий пиріг з абрикосовим джемом:

Яйця змішуємо з цукром та ваніліном до смаку, перебиваємо масу віночком або міксером.

Вливаємо молоко, перемішуємо. Додаємо рослинне молоко, перемішуємо. Всипаємо борошно з розпушувачем і вимішуємо віночком до однорідності.

ЧИТАТИ ЩЕ: Шоколадний пиріг з полуницею – соковитий, насичений смак та легке приготування

Беремо форму для запікання (у мене 18 сантиметрів), застеляємо пергаментним папером, змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Виливаємо частину тіста. Відправляємо до розігрітої духовки до 180 градусів – на 15 хвилин.

На тісто викладаємо абрикосовий джем невеликим шаром.

Зверху виливаємо тісто, що залишилося і відправляємо допікатися ще на 15 хвилин.

Забираємо форму, остуджуємо пиріг і змащуємо зверху варенням.

Посипаємо верх пирога подрібненими горіхами (арахіс або волоські).

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: Сирний пиріг з родзинками: ніжна випічка до чаю із доступних продуктів

Подаю такий ароматний та ніжний пиріг до чаю. Якщо є час і бажання, можна збити остуджені жирні вершки з цукровою пудрою і викласти крем зверху.

Приємного Вам апетиту та удачі у приготуванні!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Пухкий пиріг з абрикосовим джемом на молоці – швидкий та економічний рецепт
Печиво “Шишки” з начинкою з фініків і горіхів – вразить виглядом та смаком