Інгредієнти:
- 1 кг курячого філе (грудка, але краще стегно)
- пшеничний хліб (близько 400 гр.)
- 1 склянка вершків або жирного молока
- 50 гр. вершкового масла
- 2 яйця
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. меленого чорного перцю без верху
- масло для смаження
- борошно
Як готувати пожарські котлети з курячого фаршу?
Підігріти молоко і замочити в ньому половину хліба (можна кірки). Курку пропустити через середню решітку м’ясорубки. Дуже важливо готувати пожежні котлети із щойно перемеленого м’яса. Так вони вийдуть потрібної текстури та смаку.
Обов’язково підсушити хліб на сухій сковороді чи духовці. Ледь ледь. У молоко від замочування хліба розбити яйця, трохи присолити та збити в однорідну суміш. Розігріти у сковороді приблизно 3-4 ст. л. рослинного масла. Змочити долоні у воді, сформувати з фаршу котлети, запанувати в борошні, вмочити в яєчну суміш двічі, а потім опустити в миску з кубиками.
Вони повинні прилипнути до котлети, але краще зробити все руками та обліпити хлібом кожну. На сковороді до готовності ці котлетки не просмажити. Але смажити потрібно на маслі, щоб з’явився гарний відтінок з двох сторін і закріпився льєзон.
Перекласти обсмажені кілька хвилин котлети у форму для запікання і помістити в розігріту до 180 градусів духовку. Як тільки між сухарними кубиками з’явиться піна — отже, наша страва готова, можна виймати.
Подавати пожежні котлети з курячого фаршу потрібно зі свіжими та солоними овочами, картопляним пюре або відвареними крупами.
Смачного! Успіхів вам усім!