Пожарські котлети з курячого фаршу – рецепт, який вийде у всіх

Дуже смачні пожарські котлети з курячого фаршу - соковиті, з хрусткою скоринкою! Особисто для мене це найсмачніші котлети, які можна приготувати з курячого філе. Ще б пак: хрумка скоринка з білих сухарів, під якою ховається неймовірно соковита, ніжна та ароматна котлета. Якщо ви ще жодного разу їх не пробували, саме час розпочати!
Пожарські котлети відрізняються оригінальним паніровкою зі шматочків батона. Котлети готують із курячого фаршу, для цього необхідно перебити у блендері філе курки. Для соковитості додаються цибуля та вершки. В результаті фарш виходить ніжним, має не дуже густу консистенцію. Під час смаження внутрішня частина пожежних котлет не прожарюється до кінця, цьому заважає паніровка з хлібного м’якуша. Тому смажені котлети обов’язково запікаються ще у духовці, де повністю доходять до готовності.

Інгредієнти:

  • 1 кг курячого філе (грудка, але краще стегно)
  • пшеничний хліб (близько 400 гр.)
  • 1 склянка вершків або жирного молока
  • 50 гр. вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. меленого чорного перцю без верху
  • масло для смаження
  • борошно

Як готувати пожарські котлети з курячого фаршу?

Підігріти молоко і замочити в ньому половину хліба (можна кірки). Курку пропустити через середню решітку м’ясорубки. Дуже важливо готувати пожежні котлети із щойно перемеленого м’яса. Так вони вийдуть потрібної текстури та смаку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  Як я готую найсоковитіші котлети: нічого не потрібно смажити і ніяких жирних бризок на плиті

Прокрутити через м’ясорубку та віджатий хліб. Молоко зберегти, не виливати. Фарш вимісити, посолити та поперчити. Втрутити в нього м’яке вершкове масло. Другу частину батона нарізати кубиками трохи більше 0,5 див величиною. Вийде менше – взагалі ідеально!

Обов’язково підсушити хліб на сухій сковороді чи духовці. Ледь ледь. У молоко від замочування хліба розбити яйця, трохи присолити та збити в однорідну суміш. Розігріти у сковороді приблизно 3-4 ст. л. рослинного масла. Змочити долоні у воді, сформувати з фаршу котлети, запанувати в борошні, вмочити в яєчну суміш двічі, а потім опустити в миску з кубиками.

Вони повинні прилипнути до котлети, але краще зробити все руками та обліпити хлібом кожну. На сковороді до готовності ці котлетки не просмажити. Але смажити потрібно на маслі, щоб з’явився гарний відтінок з двох сторін і закріпився льєзон.

Перекласти обсмажені кілька хвилин котлети у форму для запікання і помістити в розігріту до 180 градусів духовку. Як тільки між сухарними кубиками з’явиться піна — отже, наша страва готова, можна виймати.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  Соковиті котлети – додаємо капусту і ставимо в духовку запікатися

Подавати пожежні котлети з курячого фаршу потрібно зі свіжими та солоними овочами, картопляним пюре або відвареними крупами.

Смачного! Успіхів вам усім!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Пожарські котлети з курячого фаршу – рецепт, який вийде у всіх
Чорничний чізкейк без випічки – мінімум зусиль, максимум смаку