За один раз готую відразу кілька банок. Цей рецепт мені дала сусідка, минулого року зробила на пробу одну банку огірків з борошном. Дуже смачні, цього року закрию багато. Завдяки борошну, е перекисають до наступного літа! Не знаю і не можу зрозуміти механізм, за яким огірки заквашуються саме так, чому зберігаються в самих невідповідних умовах прекрасно. Квашені огірки з борошном і без стерилізації мають приємний смак, вони хрусткі й чудово підходять як закуска до улюблених страв.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- Огірки
На дно банки:
- Парасольку кропу
- Листя хрону
- Пару зубків часнику
- Лавровий листок
- Листя смородини та вишні за бажанням
На 3 літрову банку
- 3 ст л солі без великої гірки
- 3 ст л борошна без великої гірки
Як приготувати квашені огірки з борошном :
Підготувати огірки – вимити їх і повідрізати хвостики. Банки ретельно помити (не стерилізувати).
З розрахунку на 3-х літрову банку беру: 2-3 зубчику часнику, гіркий перець за вашим смаком, 1 лавровий лист, 1 зонтик укропу, листя та корінь хрону за вашим смаком, я кладу (трохи) більше. Це все на дно банки.
ЩЕ ОГІРКИ: ❤ Хрумкі та смачні мариновані огірочки з часником на зиму
Далі вкласти огірки щільненько. Сіль і борошно із розрахунку – на 3-х л банку 3 столових ложки солі без великої гірки та 3 столових ложки борошна теж без великої гірки (без чубка, як ви кажете). І так, якщо банка 2-х літрова, то відповідно по 2 ложки солі та борошна, на 1-л банку по 1 ложці солі та борошна.
Всипаємо сипучі в банку, заливаємо холодною водою з крана, накриваємо капроновою кришкою і декілька раз перевертаємо банку туди-сюди, щоб сіль та борошно рівномірно розподілились.
Залишаємо банки на три доби в хаті. Огірки будуть кваситися 4 дні. Ви побачите, коли вони будуть готові. Огірки всі придбають однаковий світло-оливковий колір.
Банки потрібно струшувати хоча б 1 раз в день, в ідеалі 3 рази в день. Проходячи повз, перевернути банку, струсити і потрясти, щоб борошно, що осіло на дно, рівномірно розійшлася по банці. На 4 день виносимо в підвал і чекаємо хоча б 1,5-2 місяці.
ЩЕ ОГІРКИ: ❤ Огірки мариновані – хрусткі, кисло-солодкі, дуже смачні, як корнішони з магазину
Огірки з додаванням борошна на зиму виходять дуже хрумкі та смачні. У цих огірків є один істотний недолік: зупинитися на дегустації 1 огірочки просто ніяк неможливо. Спробуйте приготувати. Це дуже просто і дуже смачно. Вдалих вам та смачних огірочків ❤!