Квашені огірки з борошном на зиму🥒. Ви 100% маєте їх спробувати і почути як вони хрумкотять!

У огірковий сезон обов’язково готую квашені огірки з борошном з кількох причин: вони дуже подобаються моїм домашнім, з ними виходить найсмачніший розсольник і найсмачніший вінегрет. Це смак дитинства мій і мого чоловіка, і це найпростіший і легкий спосіб засолювання з усіх, мені відомих, а а огірочки які виходять - ну просто пісня! А як вони славно хрумкотять... Раджу спробувати. а зараз записуйте рецепт.

За один раз готую відразу кілька банок. Цей рецепт мені дала сусідка, минулого року зробила на пробу одну банку огірків з борошном. Дуже смачні, цього року закрию багато. Завдяки борошну, е перекисають до наступного літа! Не знаю і не можу зрозуміти механізм, за яким огірки заквашуються саме так, чому зберігаються в самих невідповідних умовах прекрасно. Квашені огірки з борошном і без стерилізації мають приємний смак, вони хрусткі й чудово підходять як закуска до улюблених страв.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • Огірки

На дно банки:

  • Парасольку кропу
  • Листя хрону
  • Пару зубків часнику
  • Лавровий листок
  • Листя смородини та вишні за бажанням

На 3 літрову банку

  • 3 ст л солі без великої гірки
  • 3 ст л борошна без великої гірки

Як приготувати квашені огірки з борошном :

Підготувати огірки – вимити їх і повідрізати хвостики. Банки ретельно помити (не стерилізувати).

З розрахунку на 3-х літрову банку беру: 2-3 зубчику часнику, гіркий перець за вашим смаком, 1 лавровий лист, 1 зонтик укропу, листя та корінь хрону за вашим смаком, я кладу (трохи) більше. Це все на дно банки.

ЩЕ ОГІРКИ: ❤ Хрумкі та смачні мариновані огірочки з часником на зиму

Далі вкласти огірки щільненько. Сіль і борошно із розрахунку – на 3-х л банку 3 столових ложки солі без великої гірки та 3 столових ложки борошна теж без великої гірки (без чубка, як ви кажете). І так, якщо банка 2-х літрова, то відповідно по 2 ложки солі та борошна, на 1-л банку по 1 ложці солі та борошна.

Всипаємо сипучі в банку, заливаємо холодною водою з крана, накриваємо капроновою кришкою і декілька раз перевертаємо банку туди-сюди, щоб сіль та борошно рівномірно розподілились.

Залишаємо банки на три доби в хаті. Огірки будуть кваситися 4 дні. Ви побачите, коли вони будуть готові. Огірки всі придбають однаковий світло-оливковий колір.

Банки потрібно струшувати хоча б 1 раз в день, в ідеалі 3 рази в день. Проходячи повз, перевернути банку, струсити і потрясти, щоб борошно, що осіло на дно, рівномірно розійшлася по банці. На 4 день виносимо в підвал і чекаємо хоча б 1,5-2 місяці.

ЩЕ ОГІРКИ: ❤ Огірки мариновані – хрусткі, кисло-солодкі, дуже смачні, як корнішони з магазину

Огірки з додаванням борошна на зиму виходять дуже хрумкі та смачні. У цих огірків є один істотний недолік: зупинитися на дегустації 1 огірочки просто ніяк неможливо. Спробуйте приготувати. Це дуже просто і дуже смачно. Вдалих вам та смачних огірочків ❤!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Квашені огірки з борошном на зиму🥒. Ви 100% маєте їх спробувати і почути як вони хрумкотять!
Курячі рулетики у вершковому соусі в духовці. Готувати одне задоволення, дуже легко та просто