Якщо ви любите соковиті ягідні пироги, такі вишукані, ароматні та легкі, то цей вишневий пай для вас! Я його просто обожнюю! Шкода, що сезон ягід дуже короткий, а цього року небувала для нас спека завадила вдосталь насолодитися ягідною випічкою. Неможливо вмикати духовку, коли у квартирі температура не опускається навіть до ранку нижче +32! І це при тому, що всі вікна на ніч відчинені навстіж! Але ось на кілька днів спека нас покинула (сьогодні в тіні +27), і я поспішила спекти один зі своїх улюблених вишневих пирогів.
За цим же рецептом я пекла пиріг, замінивши вишню черешнею. Було теж дуже смачно!
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
Тісто:
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 200 г
- Масло – 250 г
- Розпушувач – 10 г
- Борошно – 700 г
- Ванільний цукор – 10 г
Начинка:
- Вишня – 600 г
- Сметана – 700 г
- Цукор – 250 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 44 г (2 ст. л.)
- Розмір форми: 25 × 35
Як приготувати вишневий пай:
Вибиваємо в чашу міксера яйця, всипаємо цукор та ванільний цукор. Збиваємо до посвітління та збільшення маси.
Додаємо м’яке вершкове масло, продовжуючи збивати. Всипаємо порціями борошно та розпушувач і замішуємо лопаткою тісто. Тісто замотуємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 15 хвилин.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Мій улюблений пляцок «Вишнево-макова панянка»
В окремій мисці змішуємо сметану, яйця, цукор, ванільний цукор. Ретельно перемішуємо, всипаємо борошно і знову перемішуємо.
Форму застеляємо пергаментом, викладаємо тісто, формуємо бортики. Тісто проколюємо виделкою.
Виливаємо заливку, зверзу викладаємо вишні.
Випікати пісочний пиріг із вишнею в духовці, розігрітій до 180-190 градусів, 50-60 хвилин.
ВАС МОЖЕ ЗАЦІКАВИТИ: ❤ Мій фаворит серед випічки — пиріг «4 Склянки»,який виходить завжди
Готовий сметанний пиріг із вишнею дістати з духовки і дати йому повністю охолонути. Під час охолодження сметанна маса стабілізується і стане щільнішою. Остиглий вишневий пай прибрати в холодильник для охолодження, пиріг буде смачнішим. Смачного вам ❤