Соковита буженина зі свинини в гірчично-часниковому маринаді запечена у фользі

Чудова м'ясна закуска на будь-яке свято, це буженина зі свинини в гірчично-часниковому маринаді. Пружна зовні і дуже соковита усередині, вона обов'язково сподобається вашим гостям. Пропоную вам один із моїх улюблених варіантів приготування буженини. Завдяки двом маринадам і правильно підібраним спеціям для м'яса буженина виходить неймовірно смачною. Спробуйте, це дуже смачно!

Смачна буженина зі свинини в гірчично-часниковому маринаді за цим рецептом виходить соковитою, ароматною – ідеальна закуска для святкового столу. Я перепробувала безліч способів приготування домашньої буженини, і в кожному мене щось не влаштовувало – то м’ясо виходило надто жорстким або сухим, то підводили спеції. У підсумку я вивела для себе ідеальний рецепт, у якому ніжне соковите м’ясо поєднується з ароматними приправами.

Найкраще для такої буженини підійде «шийка», але можна і окіст приготувати в такий спосіб. Винятково ніжне та ароматне м’ясо виходить. Ідеально для бутербродів на сніданок чи святковий стіл.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • Свиняча шия 1.5 кг

Розсіл

  • Вода 2 літри
  • Сіль 2 ст.л

Маринад

  • Часник сушений 1 ст.л або свіжий
  • Паприка 2 ст.л
  • Кетчуп гострий 2 ст.л
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Сіль 1 ч.л
  • Мед 2 ст.л
  • Гірчиця зерниста 4 ст.л

Як готується буженина зі свинини в гірчично-часниковому маринаді:

У шматку м’яса вагою 1,5 кг робимо множинні проколи. Спочатку кілька великих проколів ножем, а потім дерев’яною шпажкою.

У глибоку миску наливаємо 2 літри холодної питної води і додаємо 2 столові ложки солі. Перемішуємо до повного розчинення солі. Поміщаємо шматок м’яса в розсіл і залишаємо на 1 годину. А якщо є час , то краще залишити на ніч.

Через 1 годину розсіл зливаємо, а м’ясо гарненько обсушуємо паперовим рушником.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Святкова свинина з помідорами та сиром запечена в духовці

Для маринаду змішуємо 2 столові ложки сушеної солодкої паприки, 1 столову ложку сушеного меленого часнику, 1 чайну ложку чорного меленого перцю, 1 чайну ложку солі та 2 столові ложки кетчупу. Перемішуємо до отримання однорідної густої пасти. Масажними рухами натираємо цим маринадом шматок м’яса.

Поливаємо м’ясо медом. 1 столову ложку наносимо на 1 бік і 1 столову ложку меду на інший. Руками втираємо мед у м’ясо.

Додаємо 4 столові ложки французької гірчиці та обмазуємо нею м’ясо з усіх боків. Викладаємо м’ясо у форму. Форму заздалегідь застеляємо фольгою, а на дно кладемо шматочок пергаменту. Залишаємо м’ясо на 30 хвилин. Але можна і більше.

Через півгодини накриваємо форму зверху фольгою і відправляємо м’ясо в розігріту до 190°С духовку на 1 годину 20 хвилин.

За 1 годину 20 хвилин знімаємо верхній аркуш фольги (його не викидаємо, він ще стане в пригоді) і прибираємо м’ясо в духовку ще на 20-25 хвилин до красивої рум’яної скоринки.

Дістаємо підрум’янене м’ясо з духовки і знову накриваємо його листом фольги. Залишаємо так ще на 20 хвилин уже на столі. Потім фольгу знімаємо і можна подавати на стіл.

Подавати таке м’ясо можна гарячим, а можна повністю остудити й подавати буженину як холодну закуску.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Грудинка з часником і спеціями без духовки. Виходить неймовірно смачна закуска

Смачної вам буженини ,бережіть себе і свою родину 💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Соковита буженина зі свинини в гірчично-часниковому маринаді запечена у фользі
Апетитні галушки зі шпинатом