Шоколадний кекс з апельсином – ніжний та ароматний

Цей надзвичайно ніжний шоколадний кекс з апельсином не розчарував мене. Якщо ви хочете здивувати своїх близьких кексом з приємним апельсиново-шоколадним смаком, то варто звернути увагу на цей оригінальний рецепт. Відмінна випічка для родинного свята. 

Випікати шоколадний кекс з апельсином нескладно. Вам обов’язково сподобається цей рецепт. Адже, не витрачаючи багато часу, ви отримаєте відмінний результат. Тертий шоколад і апельсинова кірка надають торту особливий аромат і вишуканий смак. Відомо, що ще в давнину таке поєднання було доступно тільки дуже багатим людям. А сьогодні всі ці інгредієнти можна купити в найближчому супермаркеті.

Інгредієнти:

Тісто:

  • 200 г вершкового масла – нарізати шматочками
  • 160 мл апельсинового соку (я використовувала свіжовичавлений)
  • 180 г цукру
  • 200 г темного шоколаду
  • 240 г пшеничне борошно
  • 40 г какао без цукру
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1/3 чайної ложки соди
  • 3 яйця
  • 150г натурального йогурту
  • цедра з 2 невеликих апельсинів

Для прикраси:

  • близько 80г молочного шоколаду
  • трохи цукатів

Як готувати шоколадний кекс з апельсином:

Вершкове масло покласти в каструлю, влити апельсиновий сік, додати цукор і шоколад. Поставити на повільний вогонь і нагрійте, помішуючи, поки масло і шоколад не розтануть . Зніміть з вогню і відставте остигати.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Маковий пиріг з сиром – дуже смачна і проста випічка до чаю

Борошно, какао, соду просіяти в миску і перемішати ложкою. Додати яйця, йогурт, апельсинову цедру і влити шоколадну масу (можна трохи теплою),  перемішати міксером або лопаткою до однорідного тіста.

Покладіть тісто у форму для випікання 30 см х 12 см, застелену папером для випічки, вирівняйте. Поставте тісто в розігріту духовку. Випікайте при 170 °C близько 60 хвилин. Я пекла на нижньому рівні духовки. Вийнявши з духовки, відставте до повного охолодження.

Охолоджений кекс акуратно знімаємо з дека і знімаємо папір для випічки. Розтопіть молочний шоколад на пару або в мікрохвильовій печі, перелийте його в пляшку  або пакет. Відріжте куточок пакета і зробіть на тісті декоративні смужки, також можете покласти шоколад на торт ложкою.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Шоколадний рулет “Прага” – улюблений десерт з чаєм

В останню чергу посипте пиріг цукатами із апельсинової цедри (можна також потерти шоколад або посипати торт тільки цукровою пудрою).

Вдалого випікання :)

 

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Шоколадний кекс з апельсином – ніжний та ароматний
Гострий помідорний соус “Вогник”: варити не потрібно, змішуємо та кладемо у банку