Такий крабовий салат “Дракон” готується дуже легко та швидко. Якщо у вас погано з малюванням, то заготуйте собі трафарет у формі дракона. Покладіть його на блюдо і викладіть туди салатну масу. Вам залишиться тільки прикрасити салат як на моєму фото або так як вам більше хочеться. Ось і все – ваш новорічний салатик готовий!
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- Крабові палички – 200 г
- Кукурудза консервована – 150 г
- Яблуко – 150 г
- Яйця – 2 шт.
- Сир плавлений – 70 г (1 шт.)
- Цибуля зелена – 10 г
- Кріп свіжий – 25 г
- Майонез – 100 г
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошком – 1 шт.
- Лист салату – 1 шт.
Як готується крабовий салат дракон:
Готуємо необхідні продукти. Яйця відварюємо круто (8 хвилин) і залишаємо остигати в холодній воді. Із крабових паличок знімаємо пакувальну плівку. Приблизно з 6 крабових паличок зрізаємо червоні смужки для оформлення зубчиків і ніжок дракона під час подачі. Червоні смужки мають бути за товщиною приблизно 3-4 мм (не надто тонкі).Крабові палички, що залишилися, нарізаємо маленькими кубиками. Викладаємо в миску.
Плавлений сирок натираємо на середній тертці та додаємо до крабових паличок. Зелену цибулю дрібно нарізаємо і додаємо в миску. Яйця очищаємо від шкаралупи та нарізаємо маленькими кубиками. Додаємо яйця в миску до решти інгредієнтів.
ЩЕ САЛАТИК: ❤ Листковий салат із курки з часником, ананасами та яйцями
Яблуко очищаємо від шкірки та насіннєвої коробки й нарізаємо маленькими кубиками. Відправляємо яблуко в миску. Додаємо майонез і сіль за смаком. Перемішуємо салат. На велике блюдо викладаємо салат, формуючи тіло дракона.
Нижню частину салату викладаємо кукурудзою.
Дрібно нарізаємо кріп і оформляємо верхню частину салату та хвіст.
Червоні смужки крабових паличок нарізаємо трикутними шматочками і зверху викладаємо червоний гребінь дракона. Також вирізаємо з крабових паличок ніжки та вогонь. Із листочка салату робимо крило, а око – з горошини перцю.
Салат із крабовими паличками, яблуком, плавленим сиром і кукурудзою готовий.
ЩЕ САЛАТ: ❤ Грибний салат «Дід Мороз» з яловичиною та чорносливом
Приємного апетиту! ❤