Такий листковий салат із курки з часником, ананасами та яйцями завжди користується попитом на любому святі. Дуже багатьом подобається дует із курки та солодкого консервованого ананасу. До салату ще можна додати прошарок із зеленої цибулі. Буде дуже смачно та красиво.
Інгредієнти:
- Куряче філе 300 гр
- Ананаси (консервовані) 120 гр
- Твердий сир 120 гр
- Яйця 4 шт.
- Морква 2 шт.
- Сіль за смаком
Соус:
- Часник 2 зубч.
- Майонез 3 стол.л
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Як готувати салат із курки з часником, ананасами та яйцями:
Для початку підготуйте усі необхідні інгредієнти за списком. Приготування краще почати з майонезного соусу – він настоїться до моменту, коли він буде потрібно. У мисці змішайте майонез, пропущені через прес зубчики часнику та чорний мелений перець. За бажанням можете додати трохи солі, якщо майонез у вас не дуже солоний. Куряче філе вимийте. Відваріть курку в киплячій підсоленій воді до готовності приблизно 25 хвилин. Готове філе охолодіть та наріжте дрібними кубиками.
Яйця відваріть круто, охолодіть та очистіть. Розділіть 2 яйця на білки та жовтки, жовтки приберіть убік для оформлення верху салату. Білки, що залишилися, разом з цілими яйцями натріть на великій тертці. Сир натріть на великій тертці. Сир для цієї страви підійде будь-який – Російський, Гауда. Головне, щоб він був смачним, якісним, без замінників молочних жирів.
Моркву відваріть у шкірці до готовності, остудіть, очистіть і натріть на тертці. Ананаси вийміть із сиропу та обсушіть. Наріжте дрібними кубиками. Якщо ананаси дуже рідкі, акуратно відіжміть їх руками, щоб салат не поплив.
ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Салат з копченою курячою грудкою та корейською морквою
Можете просто укласти всі інгредієнти шарами в салатник, але я волію робити салат у гарному кулінарному кільці діаметром 16 см, щоб було видно всі шари. Також для більшої ошатності розділила деякі шари на дві частини. Першим шаром викладіть половину курячого філе і полийте майонезом.
Потім розподіліть половину тертих яєць і також полийте майонезом. Далі шар половини моркви із майонезом.
Зверху розподіліть весь тертий сир та полийте його майонезом.
На сир покладіть ананаси і за бажанням полийте їх майонезом, адже ананаси і так соковиті.
Далі повторіть шари з курячого філе, тертих яєць і моркви. Останній шар змастіть майонезним соусом, що залишився.
Зверху посипте тертими на дрібній тертці жовтками.
Салат поставте на 1 годину в холодильник для просочення та охолодження.
Перед подачею зніміть кулінарне кільце.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Салат із синьої капусти “Калейдоскоп” на святковий стіл
Прикрасьте листковий салат із курки з часником, ананасами та яйцями свіжою зеленню. Смачного вам салату ! ❤