Ватрушки з сиром та полуницею: печу їх з різними ягодами свіжими або замороженими

Рум'яні ватрушки з сиром – усіма улюблена універсальна випічка. Я відійшла від стереотипів і до начинки додала полуниці, ще й зверху посипала кондитерською крихтою. Тісто у ватрушок вийшло м'яким і ніжним, з приємною золотою скоринкою, а соковита начинка має аромат та кислинку ягід. Однозначно цей рецепт буде у розряді затребуваних

Такі ватрушки з сиром можна готувати на протязі цілого року. Ягоди або фрукти можна додавати любі, свіжі, консервовані або заморожені. Я готувала з персиками, абрикосами, сливами, лохиною та ананасами. Мені сподобались геть усі варіанти. Раджу і вам спробувати.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  Тісто:

  • 360 гр. пшеничного борошна в/г
  • 190 мл. теплого молока
  • 4 ст.л. цукру
  • 1 яйце
  • 1 жовток
  • 1/4 ч.л. солі
  • 60 гр. вершкового масла
  • 4 гр. сухих дріжджів або 12 гр. пресованих

Сирна начинка:

  • 200 гр. сиру 9 %
  • 1 жовток
  • 2,5 ст.л. цукру
  • 200 гр. полуниці

Посипка:

  • 2,5 ст. л. пшеничного борошна в/г
  • 2,5 ст. л. цукру
  • 30 гр. вершкового масла, м’якого
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 1 яйце і 1/2 ст.л. молока для змащування булочок

Як готувати  ватрушки з сиром:

У мисці з’єдную тепле молоко, дріжджі, 1 ч.л. цукру і 2 ч.л. борошна. Перемішую і відставляю на 10…15 хвилин. Вершкове масло потрібно розтопити. У дріжджову суміш всипаю цукор, що залишився, сіль, додаю яйце і жовток. Добре розмішую. Всипаю борошно і перемішую.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Булка плетінка на кефірі з вишнями

Наприкінці вливаю тепле розтоплене масло і вмішую його в тісто. Вимішую тісто 10-15 хвилин до гладкої грудочки. Тісто м’яке, може зовсім трохи прилипати до рук, але якщо воно залишиться досить липким, можна додати ще трохи борошна. Кладу тісто в миску, змащену олією, накриваю і залишаю для бродіння на 1,5 години.

Сир потрібно протерти через сито, або просто купити однорідний (пастоподібний, такий продається в брикетах). До сиру додаю цукор і жовток. Можна додати ще ванільний цукор. Добре перемішую. Посипка зверху (за бажанням).Просто з’єднати всі інгредієнти і руками перетерти в крихту.

Готове тісто ділю на 9 шматочків по 80-85 г. Кожен шматочок округляю і підкочую. Кладу на деко, вкрите пергаментом, на відстані один від одного. Накриваю і залишаю підніматися на 30 хвилин. Духовку розігріваю до 190°С.

Банку або склянку з круглим дном (діаметр приблизно 6 см) щедро змащую соняшниковою олією (без запаху) і роблю заглиблення в кожній кульці. Натискаю практично до самого дна. Дно змащую перед кожною кулькою, тоді тісто не прилипає.

Яйце збиваю з 1/2 ст.л. молока і змащую заготовки. У кожне заглиблення кладу 1/2 ст.л. з гіркою начинки, розрівнюю.

Зверху – полуницю, дрібну можна класти цілою, велику краще розрізати. І присипаю крихтою (посипкою).

Якщо крихта залишиться, її можна заморозити і використовувати для інших ватрушок або будь-яких булочок. Випікати булочки потрібно при 190°С – 25 хвилин.

Шикарні ватрушечки виходять)

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Ватрушки з сиром та фруктами — сирників більше не жарю

Можна навіть сказати святкові, і красиві, і смачні! ❤ 

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Ватрушки з сиром та полуницею: печу їх з різними ягодами свіжими або замороженими
Дуже смачні помідори по-корейські 🍅 на зиму: в магазині таких не купиш