Приготувати цукрові плюшки із дріжджового тіста зовсім нескладно, а результат обов’язково порадує, адже вони виходять такі апетитні! Навіщо купувати в магазині, коли можна спекти самим, тим більше всі інгредієнти є в кожному будинку.
Країна Рецептів
у Telegram
Інгредієнти :
- молоко – 100 мл;
- кефір – 100 мл;
- пресовані дріжджі – 20 г;
- цукор – 80 г;
- вершкове масло – 80 г;
- яйця – 2 шт;
- сіль – 0,5 ч. л.;
- ванільний цукор – 10 г;
- борошно – 600 г.
Як приготувати цукрові плюшки :
У миску вливаємо тепле молоко, змішуємо з ложкою цукрового піску до розчинення піщинок. Вливаємо в молоко кефір, додаємо дріжджі, змішуємо. Накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо на 10 хвилин. У цей час у чашу розбиваємо яйця, прибираємо один жовток, змішуємо з цукром, ванільним цукром і сіллю. Викладаємо в яєчну масу м’яке вершкове масло, перемішуємо. Додаємо отриману суміш у дріжджі, з’єднуємо.
Висипаємо в суміш 550 грамів борошна, замішуємо тісто. Вимішуємо тісто на столі руками до однорідності. Якщо тісто продовжуватиме прилипати до столу, додаємо залишки борошна. Вимішуємо тісто протягом 10 хвилин, а потім змащуємо його і тару рослинною олією.
ЩЕ БУЛОЧКИ: ❤ Смачні пухові пиріжки — ви закохаєтеся в це тісто, пиріжки з нього ідеальні
Прибираємо тісто в тару і залишаємо на 40 хвилин у теплі під целофаном. Далі вимішуємо тісто знову, залишаємо в тарі ще на півгодини. Ділимо тісто на 8 однакових колобків. Розкачуємо кожен у товстий овальний корж і скручуємо в щільні рулети.
Залишаємо рулети під целофаном на 10 хвилин, потім знову розкачуємо в овальні коржі. Залишаємо коржі на столі під целофаном. Далі коржі розкачуємо в пласти 30х10 см.
Складаємо навпіл коржі, робимо надрізи не доходячи до краю. Ширина кожного надрізу – 1 см. Витягуємо коржі з надрізами, формуємо вузьку смужку.
Краї варто підкачати, скрутити тісто трояндочкою.
Викладаємо булочки на деко, застелене пергаментом, на відстані одна від одної. Накриваємо булочки харчовою плівкою і залишаємо на 20 хвилин.
Далі змащуємо булочки сумішшю жовтка та молока. Злегка посипаємо булочки цукром, випікаємо за 190 градусів 20 хвилин.
ЩЕ БУЛОЧКИ: ❤ Неймовірно смачні та гарні булочки-пиріжки з картоплею
Пишні булочки за цим рецептом довго на столі не затримаються. М’які й ароматні, вони прикрасять будь-яке чаювання. Смачного ❤!