Ця тушкована свинина з перцем неймовірно смачна і її досить просто приготувати. Цей рецепт ніколи не підводить, коли хочеться чогось смачного зараз, також відмінно розбавить ваші буденні обіди та вечері. Вона насичена за смаком, зі своїм характером і незаяложеним смаком. Подайте її з рисом – і насолоджуйтеся яскравою і смачною їжею За великим рахунком, ви можете її і з більш звичною нам картоплею поєднувати – так чи інакше смачно буде. Запасайтеся м’ясом, азіатськими соусами – і давайте готувати!
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- свиняча лопатка або шия 600 грам
- солодкий перець 2 шт.
Соус
- гострий перець 1 шт.
- свіжий імбир 30 грам
- часник 3 зубчики
- устричний соус 2 ст.л.
- соєвий соус 2 ст.л.
- гострий соус типу шрірачі 1 ст.л.
- цукор 1 ч.л. вода або бульйон 250 грам
- пучок зеленої цибулі 40 грам
- сіль за смаком і потребою
Як готується тушкована свинина з перцем :
Примітки щодо інгредієнтів:
М’ясо.Зі свинини підходять лопатка та шия. Можна використовувати окіст. З грудинкою – навіть найм’ясистішою – вийде жирновато. Якщо ви хочете прискорити процес, замініть свинину м’якоттю курячих ніжок.
Гострий перець. У домашніх умовах штука опціональна, звісно, але корейська кухня передбачає гостроту. Під час чищення перцю пам’ятайте, що насіння і білі перегородки автоматично підвищують гостроту страви, в яку вони потраплять. Якщо свіжого перцю немає – замініть пластівцями чилі або каєнським перцем за смаком.
Устричний соус. Повноцінної заміни йому немає, але можна робити варіації. Наприклад, використовувати соус теріякі .
Гострий соус. В ідеалі нам потрібна шрірача – це корейський перцевий соус. Якщо його немає, використовуйте інший гострий соус за смаком – табаско тощо. Або взагалі не використовуйте, якщо хочете помірно гостру страву. З приводу гостроти в корейській кухні я вже писала вище
Солодкий перець. Підійдуть перці будь-якого кольору. Але враховуйте, що червоний перець буде солодшим на смак, ніж зелений. Як варіант, ви можете приготувати це рагу з баклажаном або грибами замість перцю. Або пустити в справу відразу асорті овочів.
Свинину нарізаємо на шматочки на один укус. Перець нарізаємо на не дуже дрібні шматочки. Дрібно рубаємо імбир і часник, перець нарізаємо слайсами.
Цибулю ріжемо на довгі шматочки по діагоналі.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Гуляш по-козацькі : страва, яку чоловік проситиме готувати знову і знову
У глибокій пательні на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. олії. У кілька заходів швидко обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки. Пам’ятайте, що шматочкам у сковороді не повинно бути тісно – інакше вони пустять сік, почнуть тушкуватися, і рум’яної скоринки ви не отримаєте. Плюс м’ясо втратить багато вологи.
Перекладаємо м’ясо на тарілку. Зменшуємо нагрівання до середнього і кладемо в сковороду перець. Смажимо, помішуючи, кілька хвилин.
Потім додаємо імбир, часник і перець. Смажимо, помішуючи, ще хвилину. Кладемо в сковорідку м’ясо білі та світло-зелені частини цибулі (верхівки пір’я залишаємо для подачі).
Вливаємо воду та додаємо цукор і соуси.
Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і зменшуємо нагрівання до мінімуму. Тушкуємо до м’якості м’яса – залежно від його вихідної якості це може зайняти від 30 до 60 хвилин. У разі, якщо ви заміните свинину куркою, вам знадобиться всього 20 хвилин.
Якщо ви захочете загустити соус, додайте в нього 2 ч. л. кукурудзяного крохмалю, розведеного невеликою кількістю води, і проваріть протягом хвилини до загустіння.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Як приготувати традиційну мексиканську страву чилі з індичатиною, перцем та грибами
У готову страву додаємо цибулю, що залишилася, і подаємо з рисом. Всім смачного ! ❤