Ароматний лимонний кекс з маковою начинкою – чудове поєднання смаку

Лимонний кекс з маковою начинкою виходить неймовірно смачним, ніжним і ароматним. Поєднання виявилося дуже незвичайним для мене, але тепер я знаю як це смачно, а ще – наскільки це ніжно та повітряно, раджу спробувати. Запашний цитрусовий аромат неможливо описати - це казка, свято на кухні .

Рецепт цього чудового кексу сподобається любителям «мокрих» кексів та лимонної випічки. Приготування дуже просте, але результат неодмінно порадує вибухом смаку та аромату. Лимонний кекс з маковою начинкою вийшов дуже смачний, ніжний, м’який, злегка розсипчастий, з хрумкою маковою начинкою.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • Цукор 200 г
  • Цедра лимона 2 ст. л.
  • Вершкове масло 200 г
  • Яйця 4 шт
  • Молоко 20 г
  • Сік лимона 60 г
  • Борошно 230 г
  • Розпушувач 6 г
  • Сіль ½ ч. л.

Начинка:

  • Мак 200 г
  • Цукор 100 г
  • Ванільний цукор 8 г
  • Молоко 100 г
  • Яйце 1 шт
  • Цедра лимона 1 ч. л.

Помадка:

  • Цукрова пудра 150 г
  • Сік лимона 25 г

Як готувати лимонний кекс з маковою начинкою:

Для начинки з’єднати мак, цукор, ванільний цукор та молоко. Варити на слабкому вогні при постійному помішуванні, поки вся рідина не випарується (приблизно 10 хв).Прибрати з плити та остудити. Потім додати яйце та цедру лимона, перемішати.

У мисці перетерти цукор та цедру лимона, додати вершкове масло (кімнатної температури), збити до утворення світлої пишної маси. Ввести по одному яйцю (кімнатної температури) після кожного додавання добре збити.

ЩЕ КЕКСИК: ❤ Шоколадний кекс з апельсином – ніжний та ароматний


Влити молоко та сік лимона, перемішати. Просіяти борошно з розпушувачем, додати сіль і ретельно перемішати силіконовою лопаткою, щоб не було грудочок.


Форму для кексу (моя форма 26х11) застелити пергаментним папером. Викласти ⅓ частину тіста у форму (для зручності можна скористатися кондитерським мішком), зверху розподілити ½ частина макової начинки. Потім другий шар тіста та начинку.


Зверху викласти тісто, що залишилося, розрівняти і відправити в духовку. Випікати при 180 гр. С на нижньому рівні приблизно від 50 до 60 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою, вона повинна виходити сухою з кексу.


Для помадки в цукрову пудру додати сік лимона.

Все добре перемішати і густо покрити остиглий кекс.

Тепер можна дегустувати та насолоджуватись смачним лимонним кексом з маковою начинкою.

ЩЕ КЕКС: ❤ Ніжний кекс з какао, маком та вишнями: на смак та вигляд просто незрівнянний

Бажаю вам смачного кексу та мирного неба над нашою любою Україною! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Ароматний лимонний кекс з маковою начинкою – чудове поєднання смаку
Мій улюблений пляцок «Вишнево-макова панянка»