Лечо з кабачками та перцем на зиму

Яскрава, смачна і дуже ароматна закуска на зиму - лечо з кабачками та перцем .У сезон кабачків їх буває так багато, що господині вже не знають, щоб такого смачного з ними приготувати. Пропоную вам смачну ароматну заготовку. Користуюся цим рецептом вже давно, тому сміливо пропоную вам приготувати!

Лечо. Першого разу я почув це слово в дитинстві. Так називався угорський салат із овочевого магазину поряд з будинком. Смачний імпортний продукт припав багатьом до смаку, його розкуштували та полюбили. Пам’ятаю, мама роздобула десь дорогоцінний рецепт, з того часу лечо стало однією з найулюбленіших заготовок на зиму в нашій родині. Спробуйте ще лечо з кабачками та перцем – запевняю вас, ви будете задоволені, це дуже смачно!

Запрошуємо в  Країну Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • 2 кг кабачків (вага після очищення від шкірки та насіння)
  • 1,5 кг перців (суміш жовтого і червоного)
  • 1.5 кг цибулі
  • 0,5 кг помідорів
  • 200 г томатної пасти або збільшити кількість томатів на 1 кг
  • сіль 3 ст.л
  • цукор 4 ст.л
  • масло для смаження

Як готувати лечо з кабачками та перцем :

Кабачкиі, перець і помідори наріжте кубиками, а цибулю – півкільцями. Злегка посолити всі овочі. Добре обсмажити цибулю на великій сковороді з розігрітою олією (приблизно 10 хвилин), потім додати перець і тушкуйте разом близько 10 хвилин – до м’якості. Перекладіть овочі у велику каструлю.

Тепер обсмажте кабачки на сковороді з розігрітою олією (приблизно 10-15 хвилин). Додайте їх в каструлю  до цибулі з перцем. Залийте овочі невеликою кількістю води і тушкуйте близько 10 хвилин на повільному вогні, час від часу помішуючи.

ЩЕ САЛАТИК:❤  Мариновані кабачки із кетчупом Чилі: смачна закуска на зиму

Тим часом обсмажте помідори на розігрітій олії, потім додайте їх у каструлю. Все перемішати. Розведіть томатну пасту у склянці води і додайте її до овочів. Приправити  цукром та сіллю  і ретельно перемішайте. Тушкуйте ще 10 хвилин.

Гаряче лечо розкласти по банках і відразу  пастеризуйте приблизно 15 хвилин.

ЩЕ САЛАТИК: ❤ Салат “Анкл Бенс” з кабачків та болгарського перцю на зиму

Можна не пастеризувати ,але тушкувати треба довше, приблизно 25 хвилин.

Оцініть статтю
( 3 оцінки, середнє 4.67 з 5 )
Світ рецептів
Лечо з кабачками та перцем на зиму
Салат “Курочка під осінньою шубою”. Мій улюблений салат в сезон грибів