Салат “Берізка” з куркою та печерицями

Салат Берізка — ситний і дуже смачний. Ситний і не "плаває" в майонезі його можна подавати як прошарками, так і в перемішаному вигляді! А оформлення не залишить байдужими ваших гостей, тому цей салат зникне зі столу в числі перших. Салат простий у приготуванні, тому ви теж зможете без особливих зусиль порадувати своїх гостей.

Для його приготування потрібні самі звичайні продукти: куряче м’ясо, смажені гриби, огірки, майонез, яйця. Салат Берізка можна приготувати з використанням не тільки обсмажених печериць, але інших лісових грибів на свій смак. Але попередньо їх потрібно зварити і обсмажити з цибулею.

Інгредієнти:

  • 900 гр курячої грудки;
  • 900 гр очищених печериць;
  • 1 велика цибулина або 160 гр;
  • 40 гр вершкового масла 82,5%;
  • 10 гр олії;
  • 140 гр сиру;
  • 400 гр огірків;
  • 80 гр зеленої цибулі;
  • 260-300 гр майонезу;
  • 1/4 ч. л каррі;
  • солі
  • перець;

Як готувати салат берізка:

Курячу грудку промити, відварити, остудити. Печериці промити, почистити, дрібно порізати. Ріпчасту цибулю дрібно порізати і пасерувати на повільному вогні на вершковому маслі і оліїі. До готової цибулі додати печериці і тушкувати під кришкою, до випаровування рідини, періодично перемішуючи.

Читайте також: Салат “Французький” – легка святкова закуска

По готовності додати сіль і перець. Охолоджену  курячу грудку дрібно порізати, додати каррі і 60 гр майонезу. Добре перемішати і додатково “розім’яти” виделкою. Огірки порізати дрібними квадратиками. Цибулю подрібнити, сир натерти на дрібній тертці. Для формування салату я використовувала кільце 15-16 см діаметром.

Збірка:
1: куряча грудка + 60 гр майонезу+1/4 ч. л каррі + зверху 30 гр майонезу;
2: дрібно порізані огірки + 60 гр майонезу поверх;
3: тушковані печериці з цибулею+60 гр майонезу поверх;
4: тертий сир + 60 гр майонезу поверх;
5: зелена цибуля.

Читайте також: Салат «Бурячна Перлина» з чорносливом та волоськими горіхами

За смаком можна додати більше майонезу, солі(з сіллю краще бути акуратніше, тому як сир і майонез солені), перець. В салат Берізка деякі господарки додають ще чорнослив. він добавить пікантності в цей салатик.

Смачного!

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Салат “Берізка” з куркою та печерицями
Запечена консервована грудинка. Просто укладаю сало в банки та запікаю в духовці