Для його приготування потрібні самі звичайні продукти: куряче м’ясо, смажені гриби, огірки, майонез, яйця. Салат Берізка можна приготувати з використанням не тільки обсмажених печериць, але інших лісових грибів на свій смак. Але попередньо їх потрібно зварити і обсмажити з цибулею.
Інгредієнти:
- 900 гр курячої грудки;
- 900 гр очищених печериць;
- 1 велика цибулина або 160 гр;
- 40 гр вершкового масла 82,5%;
- 10 гр олії;
- 140 гр сиру;
- 400 гр огірків;
- 80 гр зеленої цибулі;
- 260-300 гр майонезу;
- 1/4 ч. л каррі;
- солі
- перець;
Як готувати салат берізка:
Курячу грудку промити, відварити, остудити. Печериці промити, почистити, дрібно порізати. Ріпчасту цибулю дрібно порізати і пасерувати на повільному вогні на вершковому маслі і оліїі. До готової цибулі додати печериці і тушкувати під кришкою, до випаровування рідини, періодично перемішуючи.
Читайте також: Салат “Французький” – легка святкова закуска
По готовності додати сіль і перець. Охолоджену курячу грудку дрібно порізати, додати каррі і 60 гр майонезу. Добре перемішати і додатково “розім’яти” виделкою. Огірки порізати дрібними квадратиками. Цибулю подрібнити, сир натерти на дрібній тертці. Для формування салату я використовувала кільце 15-16 см діаметром.
Збірка:
1: куряча грудка + 60 гр майонезу+1/4 ч. л каррі + зверху 30 гр майонезу;
2: дрібно порізані огірки + 60 гр майонезу поверх;
3: тушковані печериці з цибулею+60 гр майонезу поверх;
4: тертий сир + 60 гр майонезу поверх;
5: зелена цибуля.
Читайте також: Салат «Бурячна Перлина» з чорносливом та волоськими горіхами
За смаком можна додати більше майонезу, солі(з сіллю краще бути акуратніше, тому як сир і майонез солені), перець. В салат Берізка деякі господарки додають ще чорнослив. він добавить пікантності в цей салатик.
Смачного!