Секрет красивого і напрочуд ароматного 🍓 полуничного варення

Моя турецька свекруха робить варення тільки так. Сьогодні в мене для вас рецепт дуже доброго і ароматного полуничного варення за рецептом моєї турецької свекрухи. Воно виходить дуже красиве: цільні ягоди полуниці й ароматний густий сироп. Це не тільки ефектно, але ще й дуже смачно! Знадобиться тільки полуниця, цукор і лимон.

Рецепт цього незвичного турецького полуничного варення вже розібрали всі мої сусідки та коліжанки. Спробуйте і ви та побалуйте себе і рідних королівським полуничним варенням! Взимку таке варення можна їсти з чим завгодно: з десертов, млинцями та оладками або просто з чашкою квіткового чаю.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • полуниці – 2 кг;
  • цукор – 2 кг;
  • сік лимона – 1 шт;
  • лимонна кислота (на кінчику ножа).

Рецепт полуничного варення:

Переберіть ягоди, видаліть плодоніжки, промийте. Засипте полуницю цукром і залиште на ніч, щоб ягода дала сік, а кристали підтанули.

Переставте каструлю на вогонь, виставте самий мінімальний.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Янтарне грушеве варення  з лимоном та гвоздикою

Після закипання поступово знімайте пінку. Варіть на повільному вогні 30 хвилин.

Додайте сік 1 лимона і лимонну кислоту на кінчику ножа. Акуратно перемішайте, щоб не розчавити цілі ягідки. Поваріть ще 5 хвилин, вимкніть. Загалом варення потрібно готувати 35 хвилин.

Розлийте готове полуничне варення по чистих сухих банках (не обов’язково стерилізованих).

Турецькі господині радять залишити відкриті банки на сонці (можна прикрити марлею) на 2-3 дні. Тільки після цього закривати кришками і відправляти на зберігання.

Варення вийде винятково красивим! Цілі ягідки полуниці і густий насичений сироп.

Хіба можна відмовитися від такої смакоти взимку?

ЩЕ ВАРЕННЯ: ❤ Джем “Даринка” з аґрусу та червоної смородини

 Приготуйте хоча б кілька баночок королівського полуничного варення! Всім смачного та гарного дня 💙💛❤
Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Секрет красивого і напрочуд ароматного 🍓 полуничного варення
Такий смачний салат з квасолі, що на столі не залишається. Можна готувати хоч щодня