На Великдень або Маковія традиційно печу макові рулети тільки за цим рецептом

А ви печете на Великдень макові рулети? Я дуже часто печу, адже це так смачно, так гарно. Сьогодні покажу як зробити смачне тісто, соковиту і не суху  макову начинку. А що покажу як легко, але красиво оформити такі святкові рулети. Щоб в пасхальній корзині вони були такими же гарними, як и ваші пасочки.

Макові рулети я завжди готую за одним і тим самим рецептом. Повітряне і м’яке дріжджове тісто приховує в собі багато макової начинки. У магазині такий рулет не купиш!

Інгредієнти:

  • Молоко – 250 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Вершкове масло – 140 г
  • Сметана – 60 г
  • Пшеничне борошно – 370-450 г
  • Цукор – 240 г
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Дріжджі – 25 г
  • Ванілін – дрібка
  • Мак – 400 г
  • Вода – 0,5 л

Як приготувати макові рулети:

Приготуйте опару. У 120 мл молока розчиніть свіжі пресовані дріжджі та 1 ст. л. цукру. Додайте 2 ст. л. борошна, добре перемішайте. Накрийте опару плівкою та залиште в теплі на 15–20 хвилин.

Тим часом змішайте яйце з 70 г цукру, сіллю та сметаною. У однорідну масу вмішайте 130 мл теплого молока. Коли на опарі з’явиться пінка, вмішайте її в яєчно-молочну суміш. У рідку масу в пару прийомів просійте з ваніліном борошно, що залишилося. Замісіть м’яке тісто. У вимішане тісто додайте 80 г розм’якшене масло. Знову вимісіть тісто.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Булочки завитушки з начинкою із журавлини

Тісто в мисці накрийте плівкою, а потім рушником. Відправте у тепле місце на 1,5 години.

Тісто, що підійшло, помніть і розділіть навпіл. Кожна половина важитиме близько 440 г.

Розкачайте кожну кульку в прямокутник, третину якого наріжте смужками.

Заплетіть з них косички.

У цей час зробіть начинку. Промитий мак залийте гарячою водою. Відваріть мак до м’якості (близько 40 хвилин), а потім процідіть за допомогою марлі. Подрібніть мак блендером. Змішайте його з 150 г цукру, 60 г розм’якшеного масла та білком.

На вільну частину тіста викладіть і розрівняйте начинку. Скрутіть рулет.

Так само сформуйте рулет і з другої половинки тіста. Викладіть їх на лист, вистелений пергаментом.

Накрийте рулети плівкою, а зверху рушником. Залишіть їх у теплі на 30 хвилин. Потім змастіть вироби жовтком, змішаним із ложкою молока. Випікайте рулети в розігрітій до 180 ° C духовці 25 хвилин.

Ось макові рулети готові. Перед тим, як розрізати один із них, дайте йому трохи охолонути.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чудовий пиріг на йогурті із заварним кремом

Так випічка точно збереже форму. Рулети за цим рецептом виходять м’якими та повітряними, з великою кількістю начинки.

Втім, його можна ще збільшити, а також додати до маку замочені в сиропі родзинки. Пробуйте та діліться з нами досвідом!

Смачного вам! Хороших свят!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
На Великдень або Маковія традиційно печу макові рулети тільки за цим рецептом
Листковий салат «Грибна галявина» з шинкою