Макові рулети я завжди готую за одним і тим самим рецептом. Повітряне і м’яке дріжджове тісто приховує в собі багато макової начинки. У магазині такий рулет не купиш!
Інгредієнти:
- Молоко – 250 мл
- Яйце – 2 шт.
- Вершкове масло – 140 г
- Сметана – 60 г
- Пшеничне борошно – 370-450 г
- Цукор – 240 г
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Дріжджі – 25 г
- Ванілін – дрібка
- Мак – 400 г
- Вода – 0,5 л
Як приготувати макові рулети:
Приготуйте опару. У 120 мл молока розчиніть свіжі пресовані дріжджі та 1 ст. л. цукру. Додайте 2 ст. л. борошна, добре перемішайте. Накрийте опару плівкою та залиште в теплі на 15–20 хвилин.
Тим часом змішайте яйце з 70 г цукру, сіллю та сметаною. У однорідну масу вмішайте 130 мл теплого молока. Коли на опарі з’явиться пінка, вмішайте її в яєчно-молочну суміш. У рідку масу в пару прийомів просійте з ваніліном борошно, що залишилося. Замісіть м’яке тісто. У вимішане тісто додайте 80 г розм’якшене масло. Знову вимісіть тісто.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Булочки завитушки з начинкою із журавлини
Тісто в мисці накрийте плівкою, а потім рушником. Відправте у тепле місце на 1,5 години.
Тісто, що підійшло, помніть і розділіть навпіл. Кожна половина важитиме близько 440 г.
Розкачайте кожну кульку в прямокутник, третину якого наріжте смужками.
Заплетіть з них косички.
У цей час зробіть начинку. Промитий мак залийте гарячою водою. Відваріть мак до м’якості (близько 40 хвилин), а потім процідіть за допомогою марлі. Подрібніть мак блендером. Змішайте його з 150 г цукру, 60 г розм’якшеного масла та білком.
На вільну частину тіста викладіть і розрівняйте начинку. Скрутіть рулет.
Так само сформуйте рулет і з другої половинки тіста. Викладіть їх на лист, вистелений пергаментом.
Накрийте рулети плівкою, а зверху рушником. Залишіть їх у теплі на 30 хвилин. Потім змастіть вироби жовтком, змішаним із ложкою молока. Випікайте рулети в розігрітій до 180 ° C духовці 25 хвилин.
Ось макові рулети готові. Перед тим, як розрізати один із них, дайте йому трохи охолонути.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чудовий пиріг на йогурті із заварним кремом
Так випічка точно збереже форму. Рулети за цим рецептом виходять м’якими та повітряними, з великою кількістю начинки.
Втім, його можна ще збільшити, а також додати до маку замочені в сиропі родзинки. Пробуйте та діліться з нами досвідом!
Смачного вам! Хороших свят!