Найсмачніша рибна консерва на зиму: кілька в томаті з овочами побила всі рекорди по заготівлі

Навіщо купувати консерви сумнівної якості, якщо все можна зробити своїми руками? Спробуйте , така кілька в томаті з овочами виходить незрівнянно смачною ! Ця найпростіша консервація в домашніх умовах стане чудовим доповненням до рису або вареної картоплі. Смак готової страви насичений, а консистенція — найніжніша. Замість кільки можна взяти салаку або мойву, смак консерви від цього не постраждає.

Купую дешеву рибку і готую найсмачнішу консерву на зиму! Домашня кілька в томаті з овочами — це дуже смачна закуска, яку можна приготувати як на зиму, так і просто до сімейної вечері. Такої смачної я ще ніколи не їла! Рибка до рибки, солодкий соус і ніякої печії. Зауважте, ніякого борошна! Кільку беру цілою, не потрошу, з головою. Ніякої гіркоти немає. Рибу можна брати свіжу або вже розморожену.

Країна Рецептів🍋 в Telegram

Складові на 14 банок по 0,5 л:

  • Кілька або інша дрібна риба — ~3,4 кг

  • Цибуля — 450 г

  • Морква – 350 грам

  • Часник – 6-7 зуб.

  • Томатна паста – 760 грам (2 банки по 380 г)

  • Паприка (пластівці) – 3 ст. л.

  • Вода ~ 2,1 л

  • Сіль – 70 грам (5 г на 0,5л банку)

  • Цукор – 140 грам (10 г на 0,5 л банку)

  • Чорний перець 3 шт. на 0,5 л банку (на дно)

  • Запашний перець 1 шт на 0,5 л банку (на дно)

  • Лавровий лист 0,5 шт на 0,5 л банку (на дно)

  • Рослинна олія 100 мл

У банку 0,5 у мене вмістилося приблизно:

  • 240 грам риби
  • 280 грам соус

 Як готується кілька в томаті з овочами:

Миємо розморожену рибку. Якщо хочете, то можете відрізати голову, я цього не роблю.

Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву на тертці (я на корейській тру) або кубиками.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Приголомшлива скумбрія у бульйоні без автоклаву – смачно так, що немає слів

Готуємо спершу соус. Обсмажуємо на олії цибулю, моркву. Додаємо часник і смажимо ще 1 хвилину. Додаємо пасту, паприку, воду, сіль, цукор. Доводимо до кипіння і тушкуємо пару хвилин.

На дно чистих банок розкладаємо перець і лавровий листок.

Наливаємо приблизно 100 мл соусу і акуратно укладаємо рибу головою вниз вертикально. Зручно трохи нахилити банку на бік і так укладати рибу.

Заливаємо соусом і трохи струшуємо банку, щоб соус рівномірно розподілився. До верху банки залишаємо 2-3 см. Закручуємо (закатуємо) банки кришками і ставимо в автоклав. Я готую на режимі «риба» при 115* 30 хвилин.

Якщо автоклава у вас немає, то можна поставити у велику кастрюлю, закрутити банки кришками, але не кінця. На дно постелити тонке полотенце, залити водою на 3 пальці вище банок. Варити на малому вогні 6 годин, доливаючи гарячу воду при потребі.

Потім банки витягти і докрутити кришки. Поставити на охолодження. Ось така гарна і смачна рибка у вас получиться.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Домашній паштет із фаршу, сала та печінки на зиму без автоклаву

Смачного всім ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Найсмачніша рибна консерва на зиму: кілька в томаті з овочами побила всі рекорди по заготівлі
Свиняча грудинка в лушпинні цибулі та чорносливом