Абрикоси в сиропі 🍑 по-королівськи на зиму

Що може бути смачнішим за домашні заготовки з ягід і фруктів? Пропоную приготувати абрикоси в сиропі по-королівськи. Соковиті й ароматні половинки абрикоса буквально тануть у роті. Консервовані абрикоси можна використовувати для тортів і десертів, або їсти просто так, насолоджуючись ніжним смаком і ароматом літніх плодів.

Абрикоси у сиропі на зиму в домашніх умовах гарний тим, що половинки зберігають свою форму і не перетворюються на варення. Підійдуть навіть злегка зеленуваті плоди зі щільною м’якоттю. Недостиглі абрикоси будуть добре тримати форму в сиропі, а стиглі вийдуть м’якшими і солодшими. Такі абрикоски можна їсти просто з чаєм або використовувати у випічку, для приготування фруктових закусок і пюре для дітей.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • абрикоси
  • 600 мл. води
  • 300 г цукру
  • 0,5 ст. л. лимонної кислоти

Як приготувати абрикоси в сиропі:

Абрикоси добре промиваю, забираю кісточки, нарізаю навпіл та щільно вкладаю в стерилізовані банки.

Заливаю холодною водою.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Персикове варення дольками з лимонним соком на зиму

Тоді переливаю воду з банок в каструлю, додаю цукор, лимонну кислоту. Доводжу воду до кипіння.

Заливаю гарячою водою абрикоси. Накриваю кришками, не закручую.

В каструлю кладу рушник, ставлю банки з абрикосами, заливаю теплою водою до половини каструлі. Стерилізую ще 5 хвилин.

Залишилося тільки закрити банку кришкою й абрикос у сиропі на зиму в домашніх умовах готовий. Спершу краще залишити баночку догори дном до повного охолодження

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Компот з абрикосів  і вишні  на зиму з яскравим смаком і ароматом

Після того як банки вистигнуть ставлю їх в  кладовку для зберігання на зиму. Смачного вам і мирного дня! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Абрикоси в сиропі 🍑 по-королівськи на зиму
Шоколадний пляцок з вершковим кремом, крекером та смородиновим джемом