У нас у розпалі сезон абрикосів! На подив, травневі заморозки не особливо позначилися на цих деревах, і абрикосів вродило багато. Мені вже третій тиждень передають абрикоси для заготовок, і крім цього я встигаю спекти що-небудь смачненьке до чаю. Пропоную приготувати простий і смачний сирний пиріг з абрикосами. Такий пиріг сподобається любителям вологої випічки, оскільки завдяки сиру структура пирога виходить трохи вологою.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- Сир кисломолочний 400 г
- Цукор 150 г
- Яйця 4 шт.
- Сіль дрібка
- Ванільний цукор 5 г
- Масло вершкове 150 г
- Борошно 250 г борошна
- Розпушувач 1 п.
- Абрикоси 10 шт.
- Мигдальні пелюстки
- Цукрова пудра для посипання
Як приготувати сирний пиріг з абрикосами :
До сиру додаю цукор, яйця, дрібку солі, ванільний цукор і перемішую міксером до однорідності.
Розтоплюю вершкове масло і змішую з сумішшю.
ЩЕ ПИРІГ: ❤ Вишневий пай – смачніший за будь-який торт! Пісочний пиріг з вишнею і сметанною заливкою
Всипаю борошно і розпушувач, замішую до однорідності.
У форму діаметром 24 см кладу пергамент, виливаю частину тіста і викладаю абрикоси, порізані навпіл.
Поверх викладаю другу частину тіста, знову абрикоси і посипаю мигдальні пелюстки. Випікаю за температури 170 градусів 45-55 хвилин.
Охолоджую пиріг і посипаю цукровою пудрою.
ЩЕ ПИРІГ: ❤ Пухкий пиріг з малиною, чорницею та білим шоколадом
Тепер можна кликати родину до столу і смакувати цим смачненьким пирогом. Приємного апетиту ❤ !